Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Djamila over Boxing Influencers: 'Fanatiek sporten is zeker vijftien jaar geleden'

'Als het niet op mijn pad was gekomen, had ik nu nog steeds geen sportschool van binnen gezien'

Het tweede seizoen van The Real Housewives of Amsterdam is nog in volle gang. Met dubbel zoveel afleveringen kunnen we dit jaar extra lang genieten van alle avonturen en drama rondom de Amsterdamse high society. Djamila staat in de populaire realityshow nu niet bepaald bekend om haar fitte levensstijl, maar toch is ze nu hard aan het trainen gelagen. Dit voorjaar is ze te zien in Boxing Influencers, en de voorbereiding op deze sportieve uitdaging is best een beetje wennen voor de diehard McDonald's-fan. In de nieuwste Beau Monde vertelt ze er alles over.

Ongezonde levensstijl

“Als ik eerlijk ben, heb ik altijd behoorlijk ongezond geleefd", geeft Djamila toe in de nieuwste Beau Monde. "Ik ga gewoon heel goed op frituur en mijn grootste zwakte is die grote gele M. Voor mij zou het geen enkel probleem zijn om zes dagen per week door de drive-in te gaan", vertelt ze. "Ik vond het altijd al lekker, maar in mijn werk als DJ – wat ik lang heb gedaan – leefde ik heel onregelmatig en dan was het makkelijk om snel iets te snacken.”

Vel over been

“Voor mijn modellenwerk moest ik slank zijn, en dat was ik ook. Graatmager zelfs. Vreselijk, dat zou ik nu niet meer willen", stelt Djamila. "Om zo slank te blijven nam ik één frietje per dag. Ook volgde ik het snoepdieet. Dan snackte ik de hele dag uit een zak winegums, en at verder niets. Echt, nul voedingswaarde ook. Nu denk ik: Djamil, waar was je mee bezig? Maar vroeger vond ik dat oprecht mooi, zo vel over been." Dankzij de Kardashians veranderde het schoonheidsideaal voor de Real Housewife. "Ineens mochten curves weer en dat vind ik bij mezelf eigenlijk ook veel mooier. Van nature heb ik die rondingen ook, dankzij mijn Chinees-Surinaamse moeder. Ik ben slank, met billen en borsten. Al heb ik die laatste natuurlijk wel gekocht..."

Voor de opnames van het eerste seizoen van The Real Housewives of Amsterdam is ze dan ook niet gaan lijnen. "Waarom? Het interesseert me totaal niet wat een ander van me denkt. Ik lig niet wakker van kritiek over mijn uiterlijk, en ben niet naar de kliniek gerend om er snel beter uit te zien. Sterker nog, volgens mij ben ik de enige housewife zonder injectables. Oke, misschien heeft Cherry-Ann ook niets laten doen, maar de rest denk ik wel hoor.”

Uitlopende haarverf

Sinds kort is Djamila fanatiek aan het sporten. “Als Boxing Influencers niet op mijn pad was gekomen, had ik nu nog steeds geen sportschool van binnen gezien", zegt ze eerlijk. "De ‘sportschool’ waar ik train, is trouwens onze eigen gym, in de kelder van ons huis op Mallorca. Mensen zien me op social media vaak eerst in de auto, en dan in de sportschool. Maar zo begin ik mijn dag: eerst snel een boodschapje en dan weer naar huis", legt ze uit. "We verblijven nu drie jaar in dit vakantiehuis en ik heb die gym amper van binnen gezien. De laatste keer dat ik fanatiek gesport heb, is zeker vijftien jaar geleden, toen ik nog op de dansacademie van Lucia Marthas zat.

We hebben twee zwembaden, eentje binnen en eentje buiten. Daar heb ik maximaal twee keer in gezwommen. Belachelijk, ik weet het. (...) Ik vind voetbal en tennis heel leuk, en het boksen sprak mij enorm aan – ik ben toch een halve man, met behoorlijk wat testosteron. Lekker die ring in om te vechten. En of ik nu win of verlies, ik ben dan wel strak en in shape, met curves.”

Het volledige interview met Djamila lees je in de nieuwste Beau Monde. Daarin vertellen ook Kim Feenstra en Eva Simons hoe zij het nieuwe jaar happy & healthy beginnen. Nu in de winkel!

Bron: Beau Monde | Tekst: Agnes Hofman | Beeld: Mark Engelen/Rob Jacobs