Linda Hakeboom blikt terug op ziekte: ‘Dat vond ik zo’n moeilijk moment’

'Ik houd er echt geen rekening mee dat ik oud word'

In de nieuwste aflevering van Open Kaart is Linda Hakeboom te gast. In gesprek met Robbert Rodenburg vertelt ze openhartig over de periode waarin ze ernstig ziek was en wat dat met haar heeft gedaan. Ook geeft ze toe dat ze er ‘uit zelfbescherming’ rekening mee houdt dat ze niet oud wordt.

Oud worden

In 2020 kreeg Linda Hakeboom de diagnose borstkanker. Vorig jaar werd ze gelukkig kankervrij verklaard, maar de ziekte heeft natuurlijk veel impact op haar gehad. Zo durft ze niet ver vooruit te kijken en te dromen over de toekomst. “Sinds die diagnose denk ik wel echt; ik weet niet hoelang ik op deze planeet mag blijven”, vertelt ze in Open Kaart. “Ik houd er echt geen rekening mee dat ik oud word. En dat vinden mensen soms heftig om te horen, maar dat vind ik veel te eng.”

Moeilijk moment

Linda is nog altijd bang dat de ziekte terugkomt. Dat komt mede door wat ze heeft meegemaakt toen ze ziek was. Na een intensieve reeks van chemotherapie werd de televisiemaakster geopereerd. “Ik lag helemaal op mijn rug ervan, ik was helemaal kapot, mijn haren waren eruit, dan voel je hoe heftig dat spul is”, legt ze uit. Linda kreeg toen te horen dat er nog enkele levende kankercellen waren. En hoewel de artsen dit bestempelden als ‘goed nieuws’, was het voor Linda juist een breekpunt. “Toen dacht ik echt: sorry maar, als die dingen nu nog leven, dan weet ik echt niet meer wat er moet gebeuren. Dat vond ik zo’n moeilijk moment.”

Zaadje geplant

Dat moment heeft bij Linda ‘een zaadje van onzekerheid’ geplant, zo legt ze uit. Daardoor houdt ze er rekening mee houdt dat de ziekte in de toekomst toch weer terugkomt. En hoewel ze enorm ziek is geweest, is de beauty nooit bang geweest om dood te gaan.

“Ik weet nog dat ik echt dacht van: wat vind ik er eigenlijk van als dat zo is? Ik vind het jammer, want ik zou hier liever nog wel even blijven, maar het is ook oké. En dat was eigenlijk best fijn om te merken”, vertelt ze. “Ik raakte daar helemaal niet van in paniek.”

Bron: YouTube Open Kaart, RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld 

Laatste nieuws