Linda Hakeboom: ‘Ik moet leren leven met die onzekerheid’

De documentairemaakster vertelt hoe het nu met haar gaat.

Lees ook

Linda Hakeboom kan gelukkig zeggen dat de heftige periode met borstkanker achter haar ligt, maar toch is ze nog dagelijks met de ziekte bezig. Vlak voor oktober – borstkankermaand – vertelt ze hoe het nu met haar gaat.

Vrij van kanker

Sinds april dit jaar kan de documentairemaakster zeggen dat ze kankervrij is, bijna twee jaar nadat Linda een knobbeltje in haar borst ontdekte. Hoewel ze hersteld is van de vreselijke ziekte, houdt borstkanker haar nog elke dag bezig. “Het is nu zo’n groot onderdeel in mijn leven, dat ik het lastiger zou vinden als het er niét meer over zou gaan”, vertelt ze aan &C. “Als ik iets op Instagram post over mijn ziekteproces wordt het vaak als nieuws overgenomen door andere media. Zo werkt dat nou eenmaal. Ik vind het helemaal prima, zolang ik mensen op die manier kan helpen.”

Onzekerheid

Angst voor terugkeer is er natuurlijk ook altijd. “De operatie en de bestraling hebben veel veranderd”, aldus de documentairemaakster“Ik heb littekenweefsel en bestralingsschade die zich nog jaren verder door kan ontwikkelen. Dat maakt het dus lastig bepalen of wat ik voel iets is of niet. Ik moet leren leven met die onzekerheid.” Iedere dag voor Linda is nu dan ook bijzonder. “Ik heb kanker gehad. Een ziekte die onbehandeld je einde zou hebben betekend. Hiervoor was elke dag gewoon een dag. Nu is iedere dag: een dag zonder kanker.”

Back to work

Fysiek is Linda niet meer helemaal de oude, maar back to work is de Televizier-Ster-winnares al wel. Over een tijdje kunnen we weer een toffe docu van haar verwachten, namelijk eentje over zangeres S10. “”Stien vind ik een fascinerend en open mens. En een interessante artiest. Die combi vind ik boeiend”, vertelt Linda aan het magazine. We moeten er nog wel even geduld voor hebben: “Het duurt nog lang voordat de docu uitkomt, op z’n vroegst eind volgend jaar. Ik vind het heerlijk om daar de tijd voor te nemen, dus dat doe ik ook.” En dat is je van harte gegund, Linda!

Bron: RTL Boulevard, &C | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook