Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Chantal Janzen openhartig in Open Kaart: 'Ik schaam me niet als het kut gaat, of slecht gaat'

'Ik heb nog nooit paniek en toen had ik echt blinde paniek'

premiere Een Grote Familie

Chantal Janzen heeft inmiddels een glansrijke carrière opgebouwd. Ze schittert avond aan avond op het podium en op de televisie met Chantals Pyjama Party, Holland's Got Talent en Oh, wat een jaar. Ook heeft de multitalent een eigen tijdschrift &C en is ze bovendien moeder van vijf (bonus)kinderen. Het lijkt misschien allemaal rozengeur en maneschijn, maar ook bij Chantal is dit niet altijd het geval. Daar vertelt ze openhartig over in een nieuwe aflevering van Open Kaart.

Niet enthousiast

In de online serie Open Kaart van Robbert Rodenburg vertelt Chantal Janzen openhartig over angst, haar wilde periode, woede, dromen en de mediawereld. Zo vindt ze het soms jammer dat ze niet erg enthousiast is. "Ik zou soms best wel een heel blij ei willen zijn. Of super-enthousiast. Dat ik echt kan roepen: 'Oh my god, dat heb ik supergoed gedaan!'", vertelt de presentatrice. "Ik heb zat momenten in mijn leven gehad waar ik echt heel blij om kan zijn, maar het zit er gewoon niet zo in ofzo. Ik kan dat gewoon niet."

Ook haar partner Marco Geeratz vraagt weleens wanneer ze hier verandering inbrengt. "Het zit er gewoon niet in. Van binnen ben ik superblij, maar ik kan het gewoon niet", vertelt ze. "Ik ben altijd zo. Mijn vrienden noemen mij de flatliner. En dat is in het merendeel van de situaties in het leven hartstikke fijn, maar je hebt gewoon van die mensen die heel goed kunnen genieten of blij zijn om iets. Ik benijd dat weleens."

Blinde paniek

Hoewel Chantal haar agenda boordevol staat, maakt de presentatrice wel altijd tijd voor anderen. "Ik vind het niet erg dat het soms ten koste gaat van mezelf, mijn slaap of welzijn. Het voelt gewoon heel fijn", vertelt de presentatrice openhartig. Deze mentaliteit heeft ze van haar ouders meegekregen.

Maar ook bij Chantal loopt de emmer wel eens over. "Ik heb bijvoorbeeld weleens gehad, dat ik echt teveel had gedaan, dat mijn harde schijf helemaal vol zat. Toen moest ik mijn telefoonnummer geven bij de gemeente, of mijn postcode – ik had geen idee. Ik heb nog nooit paniek en toen had ik echt blinde paniek."

Burn-out

Wanneer het even niet gaat zoals ze wil, praat ze daar soms met iemand over. "Ik schaam me niet als het kut gaat, of slecht gaat", vervolgt ze. "Mijn man heeft een burn-out gehad vijftien jaar geleden. Toen is hij met iemand gaan praten en bij die vrouw ben ik later ook terechtgekomen." Chantal vertelt dat ze het iedereen wil aanraden als je bijvoorbeeld even niet lekker in je vel zit. "Het is heel fijn om met iemand dan te praten, dat heb ik af en toe wel nodig. Het helpt mij enorm."

Bron: RTL Nieuws, Shownieuws | Beeld: NL Beeld, YouTube @robbertrodenburg

Showbizz
  • AMSTERDAM, 10-10-2023, Pathé Tuschinski Premiere van de feelgood dramaserie over samengestelde gezinnen Een Grote Familie in Pathé Tuschinski, Amsterdam. FOTO: Brunopress/Patrick van Emst Op de foto: Chantal Janzen