Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Nikkie de Jager onthult welke presentatieklussen ze afwees

'Cute, maar niet voor mij'

Zapp Awards 2023

In 2021 had Nikkie de Jager de eer om het Eurovisiesongfestival te presenteren. Een kans die ze met beide handen aangreep én waarmee ze een onuitwisbare indruk achterliet. Niet alleen bij het publiek, maar ook bij televisiemakers. In haar podcast Lightless Lounge vertelt ze over de aanbiedingen die ze daarna kreeg.

Gesprekken met producenten

Samen met Chantal Janzen, Edsilia Rombley en Jan Smit had Nikkie de eer om in 2021 het Songfestival te presenteren. Enne, hoewel de beautygoeroe nog nooit live voor zo'n groot publiek had gepresenteerd, ging het haar erg goed af. Zowel nationaal als internationaal was iedereen vol lof over haar presentatieskills. Het is dan ook niet zo gek dat producenten in de rij stonden om met haar samen te werken. "Na Eurovision belde iedereen vanuit Amsterdam en Hilversum om iets te doen", onthult Nikkie in haar podcast. "We hebben bij John (de Mol, red.) op het kantoor gezeten. We hebben bij Peter (van der Vorst, red.) in de tuin gezeten. Ze hadden allemaal de grootste verhalen."

Nieuw doel zoeken

En hoewel de aanbiedingen haar om de oren vlogen, begon elk gesprek met één vraag, zo vertelt Nikkie in de podcast. "Wat wil je doen? Roep maar. Dan gaan we het maken. Maar ik kon niks roepen", aldus de presentatrice. "Alles wat ik wilde doen, dat had ik al gedaan", legt ze uit. "Ik moest een nieuw doel zoeken."

Maar Nikkie hoefde niet alles zelf te bedenken, ze kreeg ook eerdere presentatieklussen aangeboden. Zo is ze gevraagd om The Voice Kids te presenteren. "Cute, maar niet voor mij", was haar reactie daarop. De presentatrice was ook welkom bij Talpa, om Avastars te presenteren. Ook voor dat programma heeft ze vriendelijk bedankt.

Overkill

De kans dat we Nikkie fulltime als presentatrice op televisie gaan zien? Die is niet zo groot. "Ik vind televisie heel erg leuk, maar ik zou heel ongelukkig zijn als het mijn hele baan is", stelt Nikkie. "Als je mij 300 dagen in een studio in Hilversum zet, zou ik het 100 dagen heel erg leuk vinden." Ook is ze huiverig voor een overkill. "Dat gebeurt heel snel. Want voor dat je het weet zit je elke maandag bij een draaidag en kotst het hele land je uit."

Bron: Lightless Lounge, RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld