Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Joost Klein deelt emotioneel bericht aan ouders over songfestival-deelname

'Ik denk veel aan jullie'

Joost Klein

Voor Joost Klein is zijn songfestivalavontuur in Malmö deze week dan eindelijk van start gegaan. Een ervaring die hij graag met zijn ouders had willen delen. De zanger verloor zijn ouders op jonge leeftijd en had graag gewild dat zijn ouders konden meemaken dat zijn droom om mee te doen aan het Eurovisiesongfestival in vervulling ging. Op Instagram deelt hij dan ook dat hij momenteel veel aan zijn ouders denkt.

Deelname songfestival

Maandagochtend vertrok Joost naar Malmö om zich daar alvast klaar te maken voor zijn halve finale-optreden. Zijn lied Europapa is een eerbetoon aan zijn vader en gaat over een weeskind dat door Europa reist om zichzelf te vinden en zijn verhaal te vertellen.

Joost verloor zijn ouders namelijk al op jonge leeftijd. Zijn vader stierf aan kanker toen hij twaalf jaar oud was en een paar jaar later stierf zijn moeder aan een hartstilstand. Joost had graag gewild dat zijn ouders zijn Eurovisiesongfestival-deelname mee hadden kunnen maken. "Hi mama en papa. Ik ben nu in Malmö voor het Eurovisiesongfestival. Het voelt surrealistisch. Ik denk veel aan jullie."

Met Europapa hoopt Joost mensen een hart onder de riem te kunnen steken. "Hopelijk kunnen sommige mensen erkenning of begrip vinden. Mijn duisternis zal in licht veranderen. Voor altijd jullie zoon."

Tweede halve finale

Op donderdag 9 mei staat Joost in de tweede halve finale in Malmö en treedt hij op met het nummer Europapa. Van de vijftien landen die 9 mei optreden zullen er slechts tien een plek bemachtigen voor de finale. De finale vindt plaats op 11 mei 2024.

Als we de bookmakers moeten geloven, zal Joost met gemak een plek in de finale bemachtigen. Zo zou hij bij de bookmakers op de vierde plek staan. Alvast heel veel succes op 9 mei, Joost!

Showbizz
  • RTL Boulevard
  • NL Beeld