Oeeh: 4 airfryer-hacks die je moet kennen

Wist jij dit al?

In de airfryer maak je gemakkelijk en snel de lekkerste gerechten. Van krokante frietjes tot goudbruine pizza’s en zelfs gekookte eieren: het kan allemaal. Maar wist je dat er een aantal handige trucjes zijn om het eten nóg lekkerder te maken? Wij zetten 4 airfryer-hacks op een rij.

1. Recepten voor de oven

Heb je een dessert wat in de oven moet of hapjes die alleen in de oven kunnen? Dankzij een hack van YouTuber Candice Hutchings, beter bekend als TheEdgyVeg, kun je deze recepten makkelijk in de airfryer bereiden. Volgens haar kun je dit doen door de temperatuur te verlagen met 10 tot 20 graden minder dan je voor de oven zou gebruiken. Ook de baktijd moet je aanpassen. Hierbij kun je gerust uitgaan van de helft van de genoemde oventijd. Easy peasy!

2. Krokante broodjes

Versgebakken broodjes worden na een dag minder krokant, maar ook dit is met de airfryer eenvoudig op te lossen. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is een paar eetlepels water toevoegen aan een lege lekbak. Binnen een paar minuten heb jij krokante broodjes alsof ze net uit de oven komen.

3. Bevroren groente verwarmen

Het ontdooien van groente kan soms onnodig lang duren, terwijl dat helemaal niet nodig is. Door de airfryer ontdooien ze namelijk snel zonder hun smaak en vitamines te verliezen. Hiervoor kun je het beste het mandje eerst besproeien met een oliespray. Doe daarna de groente in het mandje en spray er nog wat olie en kruiden overheen. Schud het mandje heen en weer en bak voor 15 tot 20 minuten op 200 graden.

4. Opwarmen van restjes

We gebruiken vaak een magnetron voor het opwarmen van restjes, maar daar wordt de smaak vaak niet beter van. Doordat een magnetron vooral het water in het eten verwarmd, droogt je eten snel uit of verliest het zijn smaak. Met een airfryer heb je dit probleem niet en worden de restjes juist krokanter en smaakvoller.

Bron: Mashed, Kookfans | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws