Jaimie Vaes: ‘Ik zit in een fase dat ik me heel goed voel over mezelf’

'Natuurlijk was het spannend, maar ik moet zeggen dat het me eigenlijk best makkelijk afging'

Jaimie Vaes (33) is ondernemer, stylist, influencer en presentatrice. Ze heeft bijna 400.000 volgers op haar Instagram. Jaimie woont op Ibiza, samen met haar zoontje Lío (4). Onlangs mocht ze een amazing bucketlist-puntje van haar lijst afstrepen: op de cover van Playboy staan. In de nieuwste Grazia vertelt ze hierover.

In de Playboy

“Deze maand sta ik naakt in de Playboy. Dat is iets wat ik al heel lang wilde, omdat ik Playboy gewoon een iconisch merk vind. We raakten in gesprek, en het leek mij het perfecte moment, omdat ik beter in mijn vel zit dan ooit, letterlijk en figuurlijk. Wel heb ik meteen gezegd: ik doe het alleen als het op de Jaimie-manier mag. Dus niet te plastisch, vulgair of ordinair, maar stijlvolle, vrouwelijke foto’s waarop ik straks, als ik vijftig, zestig, zeventig of tachtig ben, met trots kan terugkijken.”

“Met Amanda Elise Kuipers, de fotografe, wilde ik al heel lang iets cools neerzetten. Toen ik haar voorstelde Playboy te doen, was ze direct enthousiast. En helemaal toen we de creatieve vrijheid kregen om ons eigen ding te doen. Als ik het niet had kunnen doen met een team dat ik door en door vertrouw, had ik waarschijnlijk ‘nee’ gezegd. We hebben geschoten in een villa in Bilthoven, die perfect paste bij de retro nineties vibe die we wilden creëren. Denk aan de foto’s van Helmut Newton en Tom Ford uit die tijd. Ik vind die stijl heel classy, het sluit precies aan bij wat ik wil uitstralen met deze shoot.”

Helemaal bloot

“Mensen vragen wel of ik het niet eng vond om helemaal bloot te gaan. Natuurlijk was het spannend, maar ik moet zeggen dat het me eigenlijk best makkelijk afging. Dat bedoel ik niet op een manier van ‘nu ga ik elke week uit de kleren’. Maar ik zit wel in een fase van mijn leven dat ik me heel goed voel over mezelf. Niet alleen door veel te sporten, maar ook door gezonde voeding en extra rust. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik nog lekkerder in mijn vel zit en dat voelde ik ook op de set.”

“Ik was altijd al zeker over mijn lichaam, maar de afgelopen periode heb ik er extra veel tijd en liefde in gestoken. Daarnaast loop ik toch al het grootste deel van het jaar vrijwel naakt rond, omdat ik vaak op tropische plekken zit waar een bikini een dagelijkse outfit is. Natuurlijk zullen er mensen zijn die hier iets van vinden, en die zeggen: moet dat nou? Die mening mogen ze hebben, ik doe dit niet om zieltjes te winnen, maar puur omdat ik het zelf heel graag wilde. Ik ben hartstikke trots op mijn shoot en zou bepaalde foto’s zo aan de muur hangen. Er zit nog steeds een beetje een stigma op naakt gaan in Playboy, maar wat is er mis mee? Ik vind het vrouwenlijf heel mooi en tegenwoordig geven zoveel mensen zich bloot op social media. Ik heb samen met het team iets heel krachtigs neergezet, en dat vind ik hartstikke empowering!”

Fotografie: Ruud Janssen | Visagie: Mitzy Malu

Laatste nieuws