Jaimie Vaes openhartig over huiselijk geweld in groot interview

'We hebben het over jarenlange stressmomenten en verdriet'

Het is nu ruim een jaar geleden dat de beelden van mishandeling door rapper Lil Kleine gelekt werden. Jamie Vaes vertelt openhartig haar kant van het verhaal in een groot interview bij Robbert Rodenburg in zijn YouTube-serie Open Kaart.

Dit artikel bevat informatie omtrent het onder werp huiselijk geweld. Hulp nodig? Ga naar www.veiligthuis.nl

Auto-incident

Toen de beelden van het fysieke geweld bij het auto-incident naar buiten kwamen, wist heel Nederland dat er sprake was van huiselijk geweld in Jamies relatie met Jorik Scholten, zoals Lil Kleine echt heet. Maar dit speelde al veel langer en incidenten van huiselijk geweld waren “niet op vier handen te tellen”, vertelt Jamie openhartig aan presentator Robbert.

“Als ik terugdenk aan alle keren dat het fout is gegaan dan is dit misschien wel het minst heftige geweest”, vertelt ze. Jamie heeft de beelden bewust gelekt om uit de heftige situatie te ontsnappen. “We hebben het over jarenlange stressmomenten en verdriet”, maakt ze duidelijk. Ook vrienden en familie waren op de hoogte van Jamies situatie, maar “als er werd ingegrepen door derden dan werd dat niet geaccepteerd”, vertelt ze.

Ibiza incident

Het auto-incident was de druppel voor Jamie, maar er was al eerder een vermoeden van een ongezonde relatie na het Ibiza-incident. Jorick kon zich daar “niet meer beheersen”, vertelt Jamie. “We kregen ruzie om iets onbenulligs. Hij kon zich niet meer beheersen. Ik werd op dat moment de hotelkamer ingesleurd. Ik ben de gang op gegaan en naar de receptie gelopen want hij had mijn telefoon kapot gegooid. Ik ben toen naar de politie gegaan”, vertelt ze. Jamie doet uiteindelijk aangifte tegen Jorick, maar op aanraden van vrienden en mensen om haar heen trekt ze die toch in.

Zoontje

Sinds Jamie en Jorik uit elkaar zijn, ligt de zorg van zoontje Lío in handen van Jamie. In het interview maakt ze duidelijk dat ze Lío niet bewust bij zijn vader weghoudt. “Ik hoop alleen maar, en dat meen ik vanuit de grond van mijn hart, dat Lío en zijn vader uiteindelijk een gezonde band krijgen”, licht ze toe.

Jorik heeft zijn zoontje al een jaar niet gezien. Volgens Jamie ligt dit niet aan haar. “Als Jorik Lío eerder had willen zien, dan was dat al gebeurd. Het is zijn eigen keuze geweest om daar zo lang mee te wachten. Volgens mij heeft zijn advocaat daar laatst antwoord opgegeven: dat Jorik het zelf even wilde laten bekoelen”, aldus Jamie. “Lío is best wel intens. Hij heeft zijn eigen manier. Dat is niet altijd makkelijk voor Jorik, want er komt een hoop geduld bij kijken. Dus het is voor hem misschien ook moeilijk”, gaat ze verder. Ze vermoedt dat Lío een vorm van autisme heeft.

Inmiddels gaat het weer beter met Jamie. “Ik ben gelukkig, werk gaat goed, met Lío gaat het heel goed. Dus als ik kijk naar hoe ik er een jaar geleden bij zat, heb ik veel progressie gemaakt.”

Bron: YouTube Robbert Rodenburg Open Kaart | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws