Iris, Maxim en Floris onthullen hilarische voorbereiding voor Expeditie Robinson

Ha!

Nog heel eventjes wachten en dan is het eindelijk zover: de start van het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson. Maar liefst 20 bekende Nederlanders gaan de uitdaging aan om te overleven met (bijna) niks en de strijd om de winnaar van Expeditie Robinson 2023 te worden. Enne, natuurlijk waren wij erg benieuwd hoe de kandidaten zich hebben voorbereid. Kandidaten Iris Enthoven, Maxim Froger en Floris Göbel onthullen daarom hun – hilarische – voorbereidingen.

Een goed begin is het halve werk

Als het drietal wordt gevraagd hoe ze zich hebben voorbereid op het grote avontuur is vooral Maxim daar meteen erg duidelijk in. “Niet”, lacht hij. “Deze gozer heeft niks gedaan”, haakt Iris daarop in. “Hij rolde uit de H&M het vliegtuig in. Kwam ‘ie met een witte tanktop aanzetten, alles wit. Dik katoenen joggingpak. En de luchtvochtigheid is daar natuurlijk van hier tot Tokio”, zegt Floris lachend.

Dan herinnert Iris zich ook nog iets van Floris zijn voorbereiding. “Je krijgt schoenen en die mag je inlopen”, legt Iris dan uit. “En mensen doen dat natuurlijk een beetje stiekem. Deze gozer (Floris, red.) is gewoon de collegezaal ingelopen met zijn stappers.”

“Ik moest een presentatie geven, maar ook die schoenen inlopen. En ja, één plus één is twee”, legt Floris dan voor de duidelijkheid uit.

Leren borstcrawlen

“Verder krijg je natuurlijk een cursus survivallen, vissen en vuur maken”, voegt Iris daar nog aan toe. “Het lijpe eraan is, je ziet het programma van tevoren en dan denk je: ‘Als ik ga meedoen, ga ik me heel lijp voorbereiden’. En dan is het ineens van: ‘Kut, volgende week gaan we’.” Dan krijgt Iris ineens nog een ingeving over haar voorbereiding. “Oh, ik heb zwemles genomen”, waarop Floris haar verbaasd aankijkt. “Kon je niet zwemmen?”, lacht hij. “Ik dacht, ik wil leren borstcrawlen. (…) Met een trainer. Toen zei hij: ‘Waarvoor doe je dit?’, toen zei ik: ‘Ja, ik wil gewoon goed leren borstcrawlen. Maar eindstand, ik kan het nog steeds niet”, lacht ze.

Echte Robinsons

Ook is het drietal openhartig over de eerste kennismaking met een aantal Expeditie-leden op Schiphol. “We kwamen aan op het vliegveld en toen zag ik eerst Rambo (mede Expeditie-lid Radmilo Soba, red.) aan komen lopen. Twee meter hoog, twee meter breed. Ik dacht meteen dat het een titanenstrijd zou worden, en misschien is dat het ook wel geworden”, vertelt Floris. “Wat ik merkte was dat iedereen meteen ‘aan’ stond. Er was niet zo’n vibe dat mensen zeiden: ‘Met dag drie ben ik ook blij’. Die sfeer hing er niet, dus ik dacht: ‘Ik wil er ook voor gaan, maar jullie zijn echt lijp”, lacht Iris.

“Er zaten wel echt een paar Robinsons tussen hoor”, haakt Maxim daarop in. “Ja, echt lijpo’s”, lacht Iris. “Er zaten echt een paar commando’s tussen. Dus ik dacht echt van: ‘Gozer, doe eens effe rustig’.” Iris benoemt dan dat dat mooi is, maar dat je je daar best geïntimideerd door kan voelen. “Het begon bij ons op Schiphol al”, legt Maxim dan uit. “Alle mannen zaten bij elkaar en toen begonnen ze ook allemaal met smoothies en vruchtensapjes. En ik zat gewoon ongegeneerd drie broodjes kroket naar binnen te werken. Ik keek Floris ook aan en zei: ‘Wat ga jij eten?’, waarop Floris antwoordde: ‘Ja, ik doe ook maar een tosti’.” Enne, als we Floris en Maxim mogen geloven hebben ze de hele menukaart afgewerkt op Schiphol. “Van boven naar beneden. Tosti’s, clubsandwiches, we zaten alles naar binnen te werken”, aldus Floris. “Dat was niet echt een goede voorbereiding, maar ja”, lachen ze dan.

Beeld: RTL/Expeditie Robinson

Laatste nieuws