Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Floris Göbel over samenwonen met koningspython: ‘Heel gezellig’

'’s Avonds zit hij regelmatig bij me op schoot, dan kijken we een film'

Move over Freek, wij zijn fan van Floris Göbel! De 25-jarige dierenexpert en presentator maakt iedereen enthousiast met zijn liefde voor de natuur en alles wat daar leeft. Hij woont zelfs samen met een koningspython! Doodeng, of juist heel gezellig? In de nieuwste Grazia vertelt hij er alles over.

De natuur in

De liefde voor dieren zat er al vroeg in bij Floris. "Ik heb die liefde eigenlijk mijn hele leven gehad. Als kleine dreumes die net kon lopen was ik altijd al buiten om dieren te zoeken", vertelt hij. "Op vakantie kon ik niet stilliggen aan het zwembad of spelletjes spelen, maar ging ik de natuur in om slangen, salamanders en gekko’s te zoeken. Ik was de oudste thuis en nam mijn broertje en zusje mee op avontuur. Als mijn ouders dan hoorden dat we een slang hadden gevonden, waren ze niet zo blij, maar ik kende geen angst", zegt de dierenexpert. "Ik dacht dat iedereen die enorme liefde voor de natuur had, totdat ik er rond mijn twaalfde, dertiende achter kwam dat anderen er schijtziek van werden dat ik alleen maar over dieren wilde praten, haha."

Koningspython in huis

Die liefde voor dieren is echter nooit overgegaan. Inmiddels heeft Floris dan ook een bijzonder huisdier, hij woont namelijk samen met een koningspython. "Klopt, meneer Tortellini, en daarnaast een stuk of honderd Axolotls, dat zijn watersalamanders", vertelt hij. "Ik had er twee, maar die hebben eitjes gelegd, en nu heb ik een aquarium vol." Maar dat is nog niet alles. "Ook heb ik een paar reuzenkevers, een reuzenmiljoenpoot en een reuzenslak met iets van vijftig kleintjes." Floris woont samen met een aantal vrienden in een huis. Wat zij van al die dieren vinden? "Die vinden alles goed, zolang ik alle dieren maar op mijn kamer houd. De muizen die meneer Tortellini eet liggen wel in de diepvries tussen de pizza’s", voegt hij nog even subtiel toe. "En ’s avonds zit hij regelmatig bij me op schoot, dan kijken we een film. Als koudbloedig dier vindt hij die warmte heerlijk. Soms kruipt hij ook even in mijn nek, heel gezellig!"

Ontsnapt

Of zijn huisgenoten niet bang zijn dat er iets ontsnapt? “Dat is dus laatst gebeurd", blikt Floris terug. "Een van mijn vrienden had meneer Tortellini op vrijdag terug in zijn terrarium gestopt, maar het slotje er niet goed op gedaan. Hij ligt vaak onder een steen, dus ik had niet opgemerkt dat hij was ontsnapt, daar kwam ik veel later pas achter toen ik hem water en eten wilde geven", aldus de presentator. "Ik ontdekte het een paar uur voordat de jongens thuiskwamen en ben als een gek gaan zoeken. Tussen de verwarming, onder mijn bed, in mijn kledingkast, hij was nergens. Ik dacht: hoe moet ik mijn huisgenoten dit gaan vertellen? Zo’n slang kan zo een half jaar zonder eten overleven, en er lopen genoeg muizen rond om een heel stuk langer door te kruipen. Ik denk niet dat zij nog relaxed zouden slapen." En dat denken wij ook niet! Gelukkig vond hij het dier net op tijd. "Uiteindelijk bleef er één plek over: mijn bed. Ik heb ’t uit elkaar gehaald, en daar lag meneer Tortellini, tussen het hoofdboard en matras. Hij had een lekker warm plekje gezocht om te chillen, en ik had drie dagen met hem in bed gelegen.”

In de nieuwste Grazia lees je het hele interview met Floris Göbel. Daarin vertelt hij of hij de nieuwe Freek Vonk is, wat zijn vriendin van alle dieren vindt en zijn grote droom. Nu in de winkel! 

Tekst: Jill Waas | Beeld: Ruud Janssen