Hm: zingt Ryan Gosling wel écht in Barbie?

Dat hadden we niet verwacht!

I’m just Ken and i’m enough, and ‘Im great at doing stuff“, heb jij ‘m al in je hoofd na het zien van de Barbie-film? Het super emotionele liedje van Ken – a.k.a. Ryan Gosling – is in ieder geval niet meer weg te denken uit onze Spotify-playlist! Maarre, zingt de acteur nou zelf, of niet? Wij zochten het voor je uit.

I’m just Ken

Iedereen die Barbie heeft gezien in de bioscoop weet wat voor een absolute banger I’m just Ken is, right? In het nummer uit Ken zijn gevoelens en laat de strijd zien die hij heeft met zelfacceptatie en de erkenning tussen stereotypen en onbeantwoorde liefde. Natuurlijk is de betekenis van het liedje prachtig, maar we zijn allemaal ook heel erg benieuwd of Ryan Gosling himself ook écht zo’n gouden keeltje heeft als Ken in de film. Enne: dat hebben we voor je uitgezocht!

Vocale powerhouse

Je zult het misschien niet meteen verwachten, maar de stem van Ken tijdens het liedje is wel degelijk de stem van Ryan Gosling. Mark Ronson, iemand die meewerkte aan de iconische banger, onthulde dat Ryan zelfs zelf had aangeboden om het lied te zingen. En dat terwijl Mark het lied al had geschreven, voordat hij wist of Ryan het überhaupt zou willen zingen in de film.

In gesprek met Vanity Fair zei Mark dan ook het volgende over Ryan zijn zangkwaliteiten: “Hij begreep echt dat het niet grappig moest zijn. Maar natuurlijk zitten er ook een beetje lachwekkende stukjes in verwerkt op sommige momenten. Dus hij was echt geweldig, en toen hij echt de hoge noten begon te raken, had ik echt zoiets van: ‘Deze gast is een vocale powerhouse!'”

Muzikaal verleden

Als we de muzikale geschiedenis van Ryan erbij halen, is het eigenlijk niet eens zo gek dat Ryan in de film zelf heeft gezongen. De acteur heeft namelijk een muzikaal verleden. Zo richtte hij in 2007 de band Dead Man’s Bones op samen met zijn vriend Zach Shields, en traden ze samen een aantal jaar op. Ook zong hij City of Stars en A Lovely Night in de succesvolle musical La La Land. Maarre, I’m just Ken is niet de enige song die hij in de film zingt. Zo zingt Ryan ook het lied Twenty’s Push op het strand samen met de rest van de Kens. Een man met veel talenten dus!

Bron: Cosmopolitan UK | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws