Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Pink carpet: dit zijn de mooiste Barbie-looks van Margot Robbie

Roze, roze en nog meer roze!

Deze week was het ein-de-lijk zover en ging de langverwachte Barbie-film in Nederland in première. Hoofdrolspeelster Margot Robbie lijkt voorlopig nog niet uit haar rol te willen stappen en verschijnt op elke rode – uh, roze – loper in een fashionable outfit. Extra leuk detail: elke outfit matcht met een originele look van Barbie herself. Tijd om de leukste Barbie-outfits so far op een rijtje te zetten!

Pink carpet

Na lang wachten en oneindig veel trailers en andere roze voorpret was het deze week eindelijk zover: de gloednieuwe Barbie-film verschijnt voor het eerst op het witte doek. Margot Robbie vertolkt de rol van Barbie, maar dat doet ze niet alleen meer ín de film. Overal waar ze komt, verschijnt Margot als een levensechte Barbie op de pink carpet. Onze collega's van Beau Monde hebben daarom de beste looks op een rij gezet.

Ter ere van de film vond vorige week de officiële wereldpremière plaats in de Shrine Auditorium and Expo Hall in Los Angeles. Margot Robbie – of eigenlijk haar stylist Andrew Mukama – wist hiervoor de perfecte outfit samen te stellen. De actrice verscheen in een prachtige custom Schiaparelli couture jurk op de pink carpet.

Bron: NL Beeld

De jurk die Margot droeg was niet zomaar een creatie, het stuk was geïnspireerd op de ‘Solo in the Spotlight‘-Barbie. Deze speciale Barbie werd in 1960 uitgebracht als een limited edition.

Voor een event op Bondi Beach in Sydney koos Margot voor een zwart-witte jurk van Hervé Léger, geïnspireerd door de outfit die Barbie droeg in 1959.

Van Mexico-Stad naar Londen

Hoewel Margot helaas niet in ons kikkerlandje verschijnt voor de première, is de actrice al wel een aantal andere landen afgegaan. Zo reisde ze naar Mexico-Stad om opnieuw haar verschijning te maken als levensechte Barbie. Hier droeg ze een kleurrijke Emilo Pucci-jurk die geïnspireerd is op de 'Totally hair'-barbie uit 1992. En inderdaad, zelfs het kapsel van de Barbie destijds heeft ze overgenomen.

Op de Europese première in Londen koos Margot voor een chiquere Barbie-look. De zachtroze, satijnen jurk van Vivienne Westwood matcht met Barbies outfit uit 1960.

Ook op de première in Zuid-Korea was Barbie – pardon, Margot – van de partij. Daar verscheen ze in niet één, maar twee bekende Barbie-looks. Waar ze 's middags begint met een casual roze mantelpakje, sluit ze de avond af in een prachtige glitterjurk van Versace. Deze looks zijn gebaseerd op de 'Day to night'-Barbie uit 1985.

Bij een ander event in Los Angeles kon Margot haar inner Barbie nog altijd niet loslaten, en verscheen ze in een Valentino-outfit die geïnspireerd is op de 'Pink and Fabulous'-Barbie uit 2015.

Wij zijn helemaal in love met al deze prachtige looks, die grotendeels ook nog eens onze lievelingskleur bevatten. Enne, we kunnen nu al helemaal niet meer wachten om de film te zien. Wij zijn dit weekend dan ook zeker te vinden in de bioscoop!

Bron: RTL Boulevard, Marie Claire, Beau Monde | Beeld: NL Beeld, Instagram