Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Yuki over bizarre DM's die hij las na mishandeling Lizzy: 'Gestoord'

'Die berichten zijn geen grammetje minder gestoord dan de daadwerkelijke daad van degene die mijn lieve vriendin fysiek aanviel'

Afgelopen weekend werd Lizzy van der Ligt op straat mishandeld en belandde ze in het ziekenhuis. De dagen daarna hebben zij en partner Yuki Kempees veel steun gekregen, maar ontvingen ze ook bizarre DM's. Daarover vertelt Yuki in zijn column in Flair.

Mishandeling

Lizzy en Yuki hebben een heftig weekend achter de rug. Vrijdagnacht werd Lizzy op straat mishandeld door een wildvreemde man. Zonder enige uitleg of beroving ging hij er weer vandoor en liet haar met een bebloed gezicht op de grond achter. "Dat er psychopaten rondlopen die verschrikkelijke dingen bij anderen doen, daar ben ik me eigenlijk wel van bewust. Je hoopt alleen dat je ze niet tegenkomt", schrijft Yuki in zijn column. "De kans dat je ze tegenkomt, is toch ook heel klein? Dat dit nu is gebeurd bij Lizzy is een gevalletje van simpelweg: verkeerde tijd, verkeerde plek. Toch?"

Steun en bizarre DM's

De afgelopen dagen hebben Yuki en Lizzy ontzettend veel steunbetuigingen gekregen. De vele bloemen, kaartjes, berichtjes en cadeautjes hebben Lizzy goed gedaan. "Ik zag hoe bij elk berichtje dat Lizzy las, elke envelop die ze opende en elk cadeautje dat ze uitpakte, haar blik veranderde van angstig naar vertederd", deelt Yuki. Maar hij vertelt ook open over de keerzijde.

"Ook heb ik me verbaasd over de hoeveelheid internet-psychopaten. Degenen die vanaf een anoniem profiel zo ziek in hun hoofd waren om te sturen dat ze haar liever dood, verkracht of verminkt hadden gezien", vertelt de Kris Kross Amsterdam-ster. "Die berichten zijn binnengekomen en zijn geen grammetje minder gestoord dan de daadwerkelijke daad van degene die mijn lieve vriendin fysiek aanviel."

Onveiligheid

"Hetgeen mij werkelijk het meest deed verbazen, waren de ontelbare reacties van mensen die deelden dat hen hetzelfde was overkomen", aldus Yuki. Hij heeft ontzettend veel verhalen gehoord van mensen die hetzelfde, of nog erger, is overkomen. "Afgelopen dagen heb ik me constant verbaasd over veel verschillende zaken, maar wat me het meest heeft verbaasd is dat het overal, in heel Nederland onveilig is. Dan kun je denken: dat valt allemaal mee, want eerlijk gezegd dacht ik dat zelf ook altijd. Maar dan kan ik je nu in alle eerlijkheid vertellen: het valt dus niet mee. Het valt vies, vies, heel vies tegen."

Beeld: Instagram @lizzyvdligt

Aangifte

Inmiddels heeft Lizzy aangifte gedaan van de mishandeling, zo deelt ze op haar Instagram Stories. "De aangifte is gedaan en ik wil jullie allemaal nogmaals bedanken voor alle lieve berichtjes!" Gelukkig kijkt ze inmiddels weer vol positiviteit vooruit: "En dan nu alleen nog maar positieve dingen." You go, Lizzy!

Bron: Flair, Instagram @lizzyvdligt | Beeld: NL Beeld