Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Lizzy van der Ligt en Yuki Kempees gingen na twee weken daten samenwonen

'Het voelde goed, dus waarom niet?'

Lizzy van der Ligt en Yuki Kempees zijn al jaren een happy couple. In Grazia's nieuwste issue blikken de twee vooruit op de festivalzomer, vertellen ze meer over hun relatie én blikken ze terug op hun eerste date. "We hadden een date bij de kinderboerderij, omdat we tegen elkaar hadden gezegd dat we allebei zo gek zijn op beestjes."

Facebookberichtje

Lizzy en Yuki zijn al ruim negen jaar samen, maar hoe hebben de twee elkaar eigenlijk leren kennen? "Ik zag Yuki negen jaar geleden in een persbericht van Levi’s, waarin we allebei stonden met hetzelfde T-shirt. Ik dacht: o, die ziet er best leuk uit. Dus heb ik een vriendschapsverzoek gestuurd via Facebook. En toen stuurde Yuki terug: ‘Ken ik jou?’ Waarop ik dacht: nog niet, maar dat komt wel", vertelt Lizzy in de nieuwste Grazia.

"We raakten aan het chatten en dat was meteen heel leuk. Ik weet nog dat ik op een gegeven moment tegen een fotograaf met wie ik zat te eten heb gezegd: ‘Ik heb nu toch iets geks: ik ben met iemand in gesprek en dit zou zomaar eens hét meisje voor me kunnen zijn.’ Ik had dat nog nooit gevoeld, snapte er zelf ook niks van", vult Yuki aan. Enne, voor Lizzy gold precies hetzelfde: "Ik zei ongeveer hetzelfde tegen mijn nicht, met wie ik op Ibiza zat: ‘Ik weet het niet, hoor, ik ken hem niet, maar ik denk dat dit hem is’.”

"Heel bijzonder, we hadden elkaar dus nog nooit gezien, maar hebben op hetzelfde moment tegen iemand gezegd dat we misschien wel de ware voor elkaar waren", vindt Yuki. 

Eerste date

Na veel chatten, besloot het stel af te spreken op een plek die ze allebei leuk vinden. "We hadden een date bij de kinderboerderij, omdat we tegen elkaar hadden gezegd dat we allebei zo gek zijn op beestjes", blikt Yuki terug. "Ik kan me nog goed herinneren dat Lizzy een peukie zat te roken op een bankje toen ik kwam aanlopen. Ze droeg een leren jasje, zwarte broek, laarsjes en had een petje op haar hoofd. Ik dacht: oké grappig, stoer type."

En ook Yuki had meteen bij Lizzy een goede indruk achtergelaten. "Ik dacht ook meteen: hij is echt heel leuk! Al vond ik hem wel een aparte vogel. In die tijd was hij veel vrijer dan nu, zo iemand had ik niet om me heen. En ik weet nog dat ik zijn naam in het begin heel raar vond. Ik dacht: ga ik nu echt aan mijn ouders en vriendinnen vertellen dat ik een jongen heb ontmoet die Yuki heet?”

Nadat de twee wat rondliepen bij de kinderboerderij besloten ze bij een pizzeria in de buurt nog een drankje te doen. "Toen dat drankje erin zat, gingen we kussen", deelt Yuki. De vlam tussen de twee was meteen overgeslagen, en dus besloten ze al snel de volgende stap te zetten. "Het was meteen zo leuk dat we eigenlijk na twee weken al zijn gaan samenwonen. Ik woonde nog wel met mijn nichtje, maar ik heb Yuki gevraagd of hij bij ons wilde intrekken. Het voelde gewoon goed, dus waarom niet?", deelt Lizzy. En zo is het maar net!

In de nieuwste Grazia vertellen Lizzy en Yuki waarom ze zo'n zin hebben in de festivalzomer, delen ze festivaltips en vertellen ze nog meer over hun relatie en het ouderschap. Morgen in de winkel!

Interview: Jill Waas | Fotografie: Kee & Kee @ Sticky Stuff | Styling: Valérie Ntantu, Anne Lotte van Bree (Assistent) | Haar en make-up | Mignon de Seriere de Bizournet