Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Lizzy van der Ligt en Yuki Kempees delen beste en belangrijkste festivaltips

'Gebruik een Pringles-dop als deksel voor je drankbeker'

Lizzy van der Ligt en Yuki Kempees zijn de coversterren van Grazia's Festival Issue. We konden dan ook niet anders dan de twee vragen naar hun beste festivaltips.

Outfit

Aangezien Lizzy onder meer bekend staat om haar goede stijl, vindt ze het altijd leuk om ook zelf fashion inspiratie op te doen op een festival. “Ik vind het leuk om te kijken wat mensen aan hebben. Festivalgangers proberen vaak vernieuwende dingen uit en ik doe ook altijd weer inspiratie op bij de festivalkraampjes.” Maar wat mag dit jaar niet ontbreken in je festivallook? "Ga voor buiksieraden, dat is dé trend die je op Coachella ook veel zag. Houd je outfit rustig en pak uit met bijvoorbeeld een buikketting, zoals Hailey Bieber die deze combineerde met jeans en een simpele witte tanktop."

Ook tipt Lizzy het belang van het dragen van goede schoenen tijdens een festival. "Goede schoenen zijn een must op een festivaldag. Tuurlijk wil je dat ze er leuk uitzien, maar je moet er ook kilometers op kunnen lopen. Ik houd zelf van laarsjes, maar ook de Gazelle's en Samba's van Adidas zijn helemaal terug!"

Nieuwe artiesten ontdekken

Uiteraard ben je niet alleen op een festival om te shinen in je festivaloutfit, maar ook vooral om nieuwe artiesten te ontdekken. Zo tipt Yuki: "Laat je verrassen op festivals. Kijk op de timetable wat je echt niet wilt missen, maar leg je verder niet te veel vast. Juist dan ontdek je nieuwe, te gekke artiesten, waar je anders misschien nooit naar zou gaan kijken."

Het Kris Kross Amsterdam-member vindt dan ook dat je de kleine podia niet moet overslaan. "Ik heb daar zelf vier jaar gestaan en gemerkt dat je daar de leukste verrassingen en meest creatieve acts ziet."

Pringles-dop

Hoewel de meeste mensen – gelukkig – vooral positieve ervaringen opdoen op festivals, hoor je helaas ook nog weleens verhalen over dat iemand gedrogeerd is tijdens een festival. Om te voorkomen dat er iets in je drankje wordt gedaan, kun je 'm natuurlijk in één keer opdrinken. Maar Yuki heeft ook nog een andere handige tip: "Gebruik een Pringles-dop als deksel voor je drankbeker; ik hoorde laatst dat deze er precies op past. Ideaal als je aan het dansen bent of wilt voorkomen dat er iets in je drankje wordt gegooid."

In de nieuwste Grazia vertellen Lizzy en Yuki waarom ze zo’n zin hebben in de festivalzomer en vertellen ze meer over hun relatie en het ouderschap. Nu in de winkel!

Interview: Jill Waas | Fotografie: Kee & Kee @ Sticky Stuff | Styling: Valérie Ntantu, Anne Lotte van Bree (Assistent) | Haar en make-up: Mignon de Seriere de Bizournet