Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Yuki en Lizzy: 'Ook als je kinderen krijgt, kun je nog veel reizen en festivals bezoeken'

'Je leven hoeft niet voorbij te zijn als je kinderen krijgt, je kunt nog steeds veel reizen en festivals bezoeken'

Yuki Kempees en Lizzy van der Ligt sieren samen de cover van Grazia's Festival Issue. In een exclusief interview vertelt het koppel openhartig over groupies, de liefde en ouderschap. 'Ook als je kinderen krijgt, kun je nog veel blijven reizen en festivals bezoeken.'

Festivalzomer

Nu het bijna juli is, kunnen we er niet omheen: de festivalzomer is van start gegaan. Net als wij hebben ook Yuki en Lizzy daar enorm veel zin in. “Ik heb er heel veel zin in, al is het ook een hectische periode waarin we altijd een beetje langs elkaar heen leven. Ik kan minder mee nu we twee jonge kinderen hebben", deelt Lizzy. “En ik ben gewoon de hele zomer van donderdag tot en met zondag weg, dus dan zien we elkaar minder. Lizzy gaat meestal naar Ibiza, waar haar familie een huis heeft, en dan vlieg ik tussendoor heen en weer", vult Yuki aan. 

Aangezien Yuki op veel festivals te vinden is met Kris Kross Amsterdam, maakt Lizzy vaak een selectie van festivals die ze leuk vindt om mee naartoe te gaan. "Meestal kiezen we dan festivals waarvan we denken: daar zouden we zelf ook naartoe willen. En dan gaan we altijd wat eerder, zodat we nog lekker even een rondje kunnen lopen over het festivalterrein. De rest van Kris Kross blijft vaak backstage, maar wij vinden het altijd leuk om ook nog wat van de sfeer te proeven.”

Feestje bouwen

Aangezien Lizzy onder meer bekend staat om haar goede stijl, vindt ze het altijd leuk om ook zelf fashion inspiratie op te doen op een festival. "Ik vind het leuk om te kijken wat mensen aan hebben. Festivalgangers proberen vaak vernieuwende dingen uit en ik doe ook altijd weer inspiratie op bij de festivalkraampjes.”

Ook maken de twee er samen graag een feestje van. "Als het kan, blijven we ook hangen na onze show om zelf een feestje te bouwen. Even de afsluiter kijken op de main stage en lekker nog een drankje doen. Op festivals als Mysteryland is zoveel te doen en te zien dat ons eigen optreden bijna bijzaak wordt. Soms moet ik zelfs rennen naar het podium en is het van: o ja, we moeten zelf ook nog”, vertelt Yuki.

Kinderen

Lizzy en Yuki weten het ouderschap goed te combineren met hun bestaan als artiest en modeontwerper. Iets waar hun fans en followers ze om bewonderen. "Wat ik het meest te horen krijg, is dat mensen het zo leuk vinden dat we én ouders zijn, en dat ook op een serieuze manier doen, maar tegelijkertijd ook leuke dingen kunnen doen. Ze zien bij ons dat je leven niet voorbij hoeft te zijn als je kinderen krijgt, je kunt nog steeds veel reizen en festivals bezoeken", vindt Lizzy.

"Mensen vragen vaak: 'Hoe doen jullie dat dan?' Zoals laatst toen we met de kinderen en de hond in Parijs waren en ook nog een date night hadden samen", vult Yuki aan. "Ik kreeg reacties als: ‘Hebben jullie een babyfoon die zo ver reikt?’ Alsof we de kinderen alleen achter zouden laten op een hotelkamer om aan de andere kant van de stad cocktails te gaan drinken.” De twee laten dan ook weten dat ze hun nanny mee hadden genomen naar Parijs. "Omdat Lizzy tijdens die trip ook gewoon moest werken op Paris Fashion Week. Overdag brachten we tijd met de kinderen door, en als zij sliepen, was de nanny er, zodat we ook samen iets konden doen", deelt Yuki.

In de nieuwste Grazia vertellen Lizzy en Yuki nog veel meer over waarom ze zo'n zin hebben in de festivalzomer, delen ze festivaltips en vertellen ze meer over hun relatie en het ouderschap. Morgen in de winkel!

Interview: Jill Waas | Fotografie: Kee & Kee @ Sticky Stuff | Styling: Valérie Ntantu, Anne Lotte van Bree (Assistent) | Haar en make-up: Mignon de Seriere de Bizournet