Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Mitch en Iris over periode na opnames: 'Zwaarder dan Temptation zelf’

'Het waren een paar gekke maanden'

Voor Mitch en Iris kon hun deelname aan Temptation Island: Love or Leave niet beter eindigen. De twee doorstonden het avontuur en gingen als verloofd stel naar huis. Eenmaal thuis bleek echter dat de ultieme relatietest toen pas echt begon. In gesprek met Grazia vertellen de twee er meer over.

Gekke tijd

De opnames van Temptation Island zaten er in december op en vanaf dat moment moesten Iris en Mitch hun relatie geheimhouden. “Het waren een gekke zes maanden”, vertelt Mitch als we met hem en Iris bellen. “Vanaf het moment dat we terugkwamen, moesten we er rekening mee houden dat we niks samen mochten doen.”

Voor de kersverse verloofden begon de ultieme relatietest toen pas echt. “Dat was bijna zwaarder dan Temptation zelf”, vertelt Iris. “Je kunt niks samendoen en moet apart van elkaar leven. Als ik een telefoontje kreeg, moest ik opletten dat Mitch niet op de achtergrond aan het praten was. Ook kun je niet even samen naar de winkel gaan. Dat klinkt niet zo erg, maar het is best pittig als je overal op moet letten."

Twijfels

Ook voor Mitch was het een pittige periode. Zo begon hij even te twijfelen of hij wel gelukkig was. “Ik ging dan een paar avonden per week even weg met de auto. Dan ging ik ergens heen om alleen mijn gedachten op een rijtje te zetten.” Hoewel Iris graag meteen met Mitch had willen praten, besloot ze dat het beter was om Mitch even met rust te laten. “Dat was voor mij heel dubbel. Mitch zei dan tegen me: ‘Laat me maar even met rust.’ Dus dat doe je dan, maar je wil natuurlijk wel meteen helpen en praten. Dat was best lastig.”

Nadat Mitch even rust had genomen, kon het stel goed met elkaar in gesprek over wat eventueel issues konden zijn. Na veel goede gesprekken, bleek niet dat Mitch ongelukkig was met hun relatie, maar met de situatie waarin ze zaten. “Er waren meerdere factoren die ervoor zorgden dat ik niet helemaal gelukkig was. Maar niks lag aan Iris. Veel dingen die ik in die maanden had willen doen, waren niet haalbaar, omdat we niks samen mochten doen.”

Nadat de twee veel hebben gepraat én het niet langer een geheim was dat ze verloofd zijn, gaat het een stuk beter tussen de twee. “Ja, echt tien keer beter! Je hoeft nu nergens meer over na te denken en kunt gewoon samen de deur uit”, deelt Mitch enthousiast.

Intimiteit

Ook heeft het stel niks te klagen als het aankomt op affectie tonen. “Dat is echt wel verbeterd”, reageert Iris. “Eerst waren we één keer per week of twee weken intiem, maar nu hebben we toch wel twee keer per week sex. Het zijn ook vooral de kleine dingen: even een aanraking of uit het niets een knuffel krijgen. Dat is heel fijn.” Awh!

Beeld: Videoland (Tom Cornelissen)