Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Ferry Doedens openhartig over OnlyFans: 'Was heel erg in paniek'

'Ik zat er helemaal doorheen'

Gouden Televizier-Ring Gala 2022 - Rode Loper

Toen bekend werd dat Ferry Doedens (een deel van) z'n brood verdiende via OnlyFans, stond de wereld van de acteur op zijn kop. In de nieuwste Beau Monde vertelt hij openhartig hoe hij door deze moeilijke tijd is gekomen.

Impulsieve actie

Ferry kwam in aanraking met OnlyFans toen een vriend hem erover vertelde, en daarbij zei dat je er veel geld mee kunt verdienen. "Bij mij moet de huur ook gewoon worden betaald, dus ik dacht: laat ik eens kijken hoe dat werkt", vertelt hij. "Vrij impulsief heb ik me onder mijn eigen naam ingeschreven en niet veel later stond mijn eerste filmpje online. Ik wist dat de kans bestond dat mensen me zouden herkennen, dus ik heb mijn naam later nog snel veranderd in Ferdinand Diego, maar toen was het al te laat", aldus Ferry.

Paniek

Voordat hij het weet, is iedereen op de hoogte van zijn 'bijbaantje'. "Op de dag dat uitkwam dat ik actief was op OnlyFans, was ik heel erg in paniek. Ik was bang wat dit zou betekenen voor mijn acteerwerk, voor mijn toekomst", geeft Ferry toe. Gelukkig was er tussen al die negatieve reacties één persoon die hem een hart onder de riem stak. Ferry: "Ik zat er eigenlijk helemaal doorheen toen Chris me een mooi berichtje stuurde: ‘Wat belachelijk hoe iedereen op dit moment over je praat. Weet dat ik achter je sta als je hulp nodig hebt of ergens van gedachten over wilt wisselen.’"

Gepromoveerd

Chris was een vage vriend, maar is inmiddels gepromoveerd tot Ferry's manager – mede door dat allesbeslissende appje dat hij Ferry stuurde op het moment dat hij het hard nodig had. "Ik had het gevoel dat mijn toenmalige management met me wilde stoppen. Ze lieten al een week niets van zich horen, wat ik heel jammer vond. Ook als jouw artiest in een slechtere periode zit, moet je hem of haar helpen. Daar dachten zij blijkbaar anders over, dus ik heb Chris gebeld en gezegd: ‘Chris, wil je me met een aantal dingen helpen?’

Rots in de branding

And so he did. Ferry: "Ik moest met een statement naar buiten komen, die heb ik samen met hem gemaakt. Hij heeft me ook geholpen bij de voorbereiding op mijn gesprek bij Jinek, een paar weken later. Dat ging allemaal zo goed dat ik dacht: ik kan op hem bouwen, hij staat achter me." De acteur kan zich geen betere manager en vriend wensen. "Zonder Chris had ik dat allemaal niet op deze manier voor elkaar gekregen. Door hem staat mijn carrière weer helemaal op de rit en weet ik dat ik goed ben zoals ik ben. Daar ben ik deze reddende engel heel dankbaar voor.” Lief!

Meer lezen? Het volledige interview met Ferry Doedens vind je in de nieuwste Beau Monde. Vanaf morgen in de winkels!

Bron: Beau Monde (Fleur Baxmeijer) | Beeld: NL Beeld

Showbizz
  • AMSTERDAM, 06-10-2022 , Koninklijk Theater Carre 57ste Gouden Televizier-Ring Gala in Koninklijk Theater Carre, Amsterdam. FOTO: Brunopress/Patrick van Emst Op de foto: Ferry Doedens