Oh no: Ferry Doedens twee keer in de fout bij Special Forces VIPS

'Ik heb heel erg het gevoel dat ik heb gefaald.'

Ferry Doedens is dit seizoen te zien in Special Forces VIPS. Vanaf het allereerste moment dat de BN’ers aan deze loodzware training zijn begonnen, is het afzien en doorzetten. En wie denkt dat hij ongezien buiten de lijntjes kan kleuren, heeft het mis. Dat werd Ferry in de tweede aflevering pijnlijk duidelijk…

Let op: dit artikel bevat spoilers over de nieuwste aflevering van Special Forces VIPS.

In de fout

In Special Forces VIPS gaan elf bekende Nederlanders de zwaarste training van hun leven aan, namelijk de militaire training van de Special Forces. Daarin staan persoonlijke overwinningen en keiharde reality checks centraal. Op base camp zijn de regels simpel, maar duidelijk. Wie zich niet aan de regels houdt, heeft er niets te zoeken. Zo ontdekte ook Ferry Doedens… Op de allereerste dag ging de acteur al in de fout, toen hij een stiekem meegesmokkelde eiwitreep opat. Dat kwam niet alleen hem, maar de hele groep duur te staan.

Ferry, die in het programma door het leven gaat als ‘nummer 10’, werd daarna benoemd als kandidaat van dienst. Maar ook dat liep niet bepaald soepel, omdat de tijd bijhouden hem niet zo goed afgaat. “Door de hele groep te straffen voor het probleem, corrigeert de groep hem uiteindelijk als hij nog zo’n fout begaat”, legt oud Special Forces-operator Mitchell uit. Daarnaast heeft de acteur ook een probleem met autoriteit en blijft hij de staf een weerwoord geven.

Betrapt

Net als de groep na een loodzware eerste dag denkt te kunnen genieten van een welverdiende nachtrust, worden ze midden in de nacht uit bed gehaald voor een nieuwe oefening. Ze moeten een flink stuk door het bos lopen met een loodzware rugzak én een dik touw. Hier heeft Ferry het enorm zwaar, omdat hij veel last heeft van zijn voeten. Toch weet de voormalig GTST-acteur, na een emotionele uitbarsting, base camp te halen. Maar bij terugkomst blijkt al snel dat hij weinig heeft geleerd van zijn eerdere straffen, want hij gaat daar opnieuw in de fout en wordt betrapt door de staf.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Videoland (@videolandonline)

Broodje gejat

“Ik was iets aan het eten”, geeft hij uiteindelijk toe aan de staf. “Er lag een broodje in jullie auto en die stond open.” Hoewel de staf zijn actie midden in de nacht nog liet voor wat het was, namen ze de volgende ochtend een drastisch besluit. Ferry moest zijn band inleveren en werd naar huis gestuurd. “Ik heb heel erg het gevoel dat ik heb gefaald omdat ik mijn doelen niet heb gehaald en mijn team in de steek heb gelaten”, vertelt hij na afloop in tranen. Sad! 

Special Forces VIPS is elke woensdag te zien bij Videoland. 

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Shotsbysud, Instagram @videolandonline

Laatste nieuws