Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Simsala-slordig: fan ontdekt lelijke fout in Harry Potter-reünie

Oops...

return to hogwarts emma watson

We moeten er hier nog even op wachten, maar dit weekend was de langverwachte reünie Harry Potter: Return to Hogwarts op verschillende plekken al te bekijken. Ongeveer 20 jaar na de release van de eerste film, keren verschillende acteurs terug naar die magische plek waar het allemaal begon. Maar het lijkt erop dat er iemand een grap met een glas wisseldrank heeft uitgehaald – of dat er ergens bij de productie iets mis is gegaan...

Terugblikken

Streaming-service HBO Max wilde het jaar duidelijk knallend beginnen. En daarom verscheen er op 1 januari de bijna twee uur durende special Harry Potter: Return to Hogwarts op de dienst. Deze special werd gefilmd in London, op de locatie waar je nu ook de Harry Potter Studio Tour kunt doen.

Voor de reünie is een groot deel van de cast weer bij elkaar gekomen. Onder andere Sirius Zwarts (Gary Oldman), Bellatrix Lestrange (Helena Bonham-Carter), Hagrid (Robbie Coltrane), Voldemort (Ralph Fiennes), vader en zoon Malfidus (Jason Isaacs en Tom Felton), én de Wemels (twins James en Oliver Phelps, Bonnie Wright en vader Mark Williams). En natúúrlijk verschijnen ook het golden trio: Harry, Ron en Hermelien - ofwel Daniel Radcliffe, Rupert Grint en Emma Watson. Maar met die laatste bleek in de special iets bijzonders aan de hand. What happened?

Oplettende kijker

Met een filmserie die een dusdanig groot fandom heeft aangeboord als de Harry Potter-films, was het dan ook te verwachten dat de trouwste fans van de serie voor de terugkeer naar Zweinstein aan de buis gekluisterd zouden zitten. Dan kun je als productie maar beter zorgen dat je geen steken laat vallen...maar er blijkt een lelijke fout in de special geslopen te zijn.

Via Twitter deelde een oplettende fan de onderstaande vergelijking. Wat blijkt namelijk? Bij de jeugdfoto's van de acteurs, is er per ongeluk een foto van actrice Emma Roberts gebruikt in plaats van Emma Watson. Natuurlijk óók een graag gezien gezicht op het witte doek, maar uh, niet de juiste Emma.

Reacties

Overigens hebben geen van beide Emma's nog op het voorval gereageerd, en ook HBO heeft nog niks over het voorval gezegd. Of er dus sprake is van een oprechte fout bij de productie, of dat er ergens iemand is uitgeschoten met de polyjuice potion, dat moet nog blijken.

Op deze bijzondere error na, werd de special overigens erg goed ontvangen. De bijzondere band tussen de acteurs die van kinds af aan in de films hebben gespeeld, werd bijvoorbeeld weer mooi duidelijk. Ook reageerden fans ontroerd op het tribute aan de inmiddels overleden acteurs Alan Rickman (Severus Sneep) en Helen McCrory (Narcissa Malfidus).

Waar en wanneer we de special in Nederland kunnen kijken, is overigens nog niet duidelijk. Netwerk HBO heeft wel laten weten dat HBO Max later dit jaar ook in Nederland beschikbaar moet worden, maar wie weet: mogelijk koopt een zender al eerder de rechten. Wij houden onze wands, uh, pardon, fingers crossed!

Showbizz
  • Twitter
  • Brunopress