30 Seconds spelen tijdens kerst? Zó speel je stiekem vals

Wait, what? Blijkbaar spelen we UNO ons hele leven al verkeerd

Of we het spel nu nog wel zo leuk vinden...
doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_image_article');
What the Uno: blijkbaar spelen we UNO ons hele leven al verkeerd

De gemoederen lopen tijdens een potje UNO al snel hoog op. Zeker wanneer iemand een +2kaart bovenop een +4kaart gooit en deze kaartenstrijd nog even doorgaat. Maar eh, dat blijkt dus helemaal niet te mogen.

+ kaarten stapelen

Wilde jij je tegenstander even een lekkere achterstand bezorgen? Dan bewaarde je sneaky een aantal +kaarten en deze gooide je op een strategisch moment op de stapel. Dit is tenminste zoals velen het spel spelen. Am I right? Alleen luiden de spelregels anders.

Het is dus helemaal niet toegestaan om +kaarten op te stapelen. Don't shoot the messenger, want het was niemand minder dan UNO zelf die met het schokkende nieuws naar buiten kwam.

Chaos

Op Twitter bracht UNO onlangs naar buiten dat het verboden is om +kaarten op elkaar te stapelen. Je kunt je voorstellen dat de informatie dus van een redelijk betrouwbare bron kwam, maar een aantal fanatiek UNO-spelers is het er niet mee eens. “Het kan wel en het is toch echt de enige correcte manier om UNO te spelen”, twittert een eigenwijze Twitteraar.

En ook wij moeten toegeven: we vonden het stapelen van de +kaarten eigenlijk wel het spannendste, grappigste en ook frustrerendste element van het spel.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_bottom_article');