Louisa Janssen hoopt op vergiffenis na ruzie met Esmee

'Ik vind het heel spijtig dat dit heeft moeten gebeuren'

Hoewel Echte Meisjes in de Jungle nog maar net van start is gegaan, is er al de nodige drama geweest in de jungle. Zo vlogen Louisa Janssen en Esmee Ipema elkaar al in de tweede aflevering in de haren. Enne, dat had voor beide realitysterren grote gevolgen. Op Instagram blikt Louisa nu terug op het voorval.

Let op: dit artikel bevat spoilers over Echte Meisjes in de Jungle. 

Ruzie in het rijstveld

De twaalf ladies waren nog maar net gearriveerd in de jungle, of er was al flinke chaos in Laos. We kunnen het ons bijna niet voorstellen, maar mocht je het toch gemist hebben, hierbij een kleine recap. In de tweede aflevering van Echte Meisjes in de Jungle moesten de twee teams tegen elkaar strijden in het rijstveld. Het rode team ging er uiteindelijk met de winst vandoor en dat werd uitbundig gevierd door de dames. Dit tot groot ongenoegen van het blauwe team, die het geroep van team rood niet kon waarderen. Louisa besloot verhaal te halen bij team rood en riep eerst tegen Annebel dat ze haar mond moest houden. Esmee nam het vervolgens op voor Annebel, waarna Louisa haar aanviel. Esmee viel toen naar beneden het rijstveld in en kwam erg lelijk terecht.

Jungle verlaten

Omdat geweld niet getolereerd wordt, moet Louisa per direct de jungle verlaten. Op Instagram blikt de realityster terug op haar avontuur. “Dit was toch niet het moment om mee te doen”, stelt ze. “Ik heb heel veel mee gemaakt, ben bij 0 begonnen en alles zelf moeten doen in mijn leven, zonder vrienden of familie. Ik ben trots dat ik zo ver ben gekomen”, aldus Louisa, die ook aangeeft dat ze niet trots is op de ruzie met Esmee. “Toch brak bij mij een stop in de jungle”, zegt ze. “Pesten en onrechtvaardigheid, daar kan ik heel slecht tegen. Jullie zien fragmenten en snap dat de meningen verschillend zijn, maar ik vind het heel spijtig dat dit heeft moeten gebeuren”, legt ze uit. “Ruzie maken of vechten zit totaal niet in mij. Ik hoop dat jullie het mij vergeven en ook mijn goede kanten kunnen zien.”

Uit de kom

De hele situatie heeft voor Louisa nadelig uitgepakt, omdat ze per direct het programma moest verlaten. Maar voor Esmee heeft de val ook grote gevolgen. “Helaas ben ik verkeerd op mijn elleboog terecht gekomen, waardoor deze uit de kom is geschoten”, laat ze weten op Instagram. “Beter had ik deze kunnen breken, want nu hebben mijn spieren en pezen de klap opgevangen en nu zit er een scheur in de pees.” Ze legt uit dat een elleboog uit de kom zelden voor komt en moeilijk te herstellen is. Eenmaal terug in Nederland had Esmee daarom een lange weg te gaan. “Ik kan nu na een aantal maanden gelukkig weer dingen doen, maar tot een bepaalde hoogte. Door de lange periode leer je uiteindelijk ook hoe je moet leven en omgaan met een arm die beperkt is.” Tot op de dag van vandaag is Esmee nog aan het revalideren en moet ze elke week twee keer naar de fysio.

Bron: Instagram @louisa.janssen en @esmee_ipema, Grazia archief | Beeld: Jasper Suyk/Rob Jacobs 

Laatste nieuws