Roxeanne Hazes blikt in nieuw nummer terug op haar leven

Het nummer gaat over een gaslighter in haar leven.

Roxeanne Hazes komt twee jaar na haar laatste single met nieuwe muziek. Enne, ze komt met een knaller terug, want het nummer Geen Sorry gaat over een heftig onderwerp: gaslighting. Met dit nieuwe nummer blikt ze terug op haar roerige leven en wil ze ook weer met een positieve blik vooruit kijken.

Negativiteit

“Volgend jaar word ik dertig en ik besefte dat ik de afgelopen tien jaar in teveel negativiteit en shit heb gezeten”, begint Rox haar uitgebreide Instagram-post. De zangeres wil het helemaal anders gaan doen in haar dertiger jaren en heeft daarom een aantal voornemens voor de komende periode. “Dat betekent keuzes maken, maar daarnaast ook kracht halen uit de dingen die mij hebben gevormd.”

Gaslighting

“Het idee om Geen Sorry te schrijven ontstond doordat ik voor mezelf en anderen inzichtelijk wilde maken wat gaslighting betekent. Hoe iemand de waarheid verdraait om de ander aan zichzelf te laten twijfelen.” De zangeres vertelt dat ze denkt dat iedereen er wel eens mee te maken heeft gehad, maar hoe moeilijk het is om te herkennen. “Aan het einde van het liedje beschrijf ik in één zin hoe een gaslighter te werk gaat: ‘Ik zal een slachtoffer of held zijn, maar de dader ben ik niet.’” Indrukwekkend!

Geruchten

De geruchtenmolen draait inmiddels alweer op volle toeren en mensen denken te weten over wie het nummer gaat: moeder Rachel. In haar aflevering van De Beste Zangers deelde Rox hoe zij de periode na de dood van haar vader had ervaren. En daarbij was ze bijzonder eerlijk over hoe ze de steun van haar moeder had gemist. “De grootste klap is gekomen op het moment dat mijn vader overleed, mijn moeder besloot om een boek te schrijven en ik mijn moeder negen maanden niet bij me heb gehad”, vertelde de zangeres openhartig. “Juist op het moment dat je haar zo nodig hebt om te rouwen.”

Nieuwe muziek

“Dit is geen afrekening of boos liedje. Integendeel, het staat voor het afsluiten van die situatie, dergelijke patronen herkennen en daar hopelijk anderen mee helpen.” Rox schreef het nummer samen met rapper Kraantje Pappie en ze kondigt aan dat er meer muziek aan zit te komen dan alleen dit nummer. “Ik kan niet wachten om tijdens de aankomende tour nieuwe muziek te laten horen. Maar nu eerst aanstaande vrijdag… GEEN SORRY🥹🥰.”

Bron: Instagram @roxeannehazes | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws