Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Aha: hier komt die irritante pieptoon in Expeditie Robinson vandaan

De makers van het programma komen met een verklaring.

Geniet jij ook elke maandagavond van Expeditie Robinson? Snappen we. Die irritante pieptoon die je tijdens de afleveringen hoort, is echter minder genieten. De makers van het programma leggen nu uit waar dat precies vandaan komt.

Pieptoon

Als je dit seizoen naar Expeditie Robinson kijkt, heb je die vervelende pieptoon vast weleens gehoord in de afleveringen. No worries, het ligt in elk geval niet aan jouw oren of je televisie. De makers worden er zelf ook helemaal gek van en leggen daarom op Instagram uit waar het nou vandaan komt.

'Niet onze schuld'

"We hebben het al regelmatig zien langskomen in de comments: wat is toch die vervelende pieptoon? Hierbij een korte video met uitleg", schrijven de makers bij een filmpje op Instagram. "Spoiler: Het is niet onze schuld." In de video zien we welke beestjes verantwoordelijk zijn voor het irritante geluid, namelijk de cicade. "De pieptoon die je hoort is het geluid van cicade. Een groep insecten met 40.000 soorten" klinkt de uitleg. "Door kleine plaatjes te laten trillen ontstaat het geluid." De makers benadrukken nog eens dat het dus geen probleem met is met de opgenomen audio. Aha!

Geluid van een cirkelzaag

Deelnemer Harry Piekema kan beamen dat het geen fijn geluid was. "Voor de audio niet…maar onze oren!! Het is echt een klein beestje met het geluid van een cirkelzaag, de hele dag." Weerman Dennis Wilt is het helemaal met Harry eens. "Verschrikkelijk die herrie!! Oorverdovend… Het eiland leek soms wel een bouwplaats", laat hij weten. "Als je dan op zoek gaat waar het vandaan komt blijkt het maar een relatief klein insect te zijn 🪳 dat zoveel decibels verspreid!" Zangeres Lisa Lois moet er niet aan denken om op het eiland te zitten. "Ik zou knettergek worden", schrijft ze.

Bron: Instagram @expeditierobinson_rtl | Beeld: Jasper Suyk