Liza Sips over hygiëne tijdens Expeditie: ‘Ik heb nu ineens last van haaruitval’

De actrice blikt terug op de niet al te beste hygiëne op het eiland...

Lees ook

Van uitgebreide skincare in je schone badkamer overgaan naar de zee als wc moeten gebruiken: tijdens Expeditie Robinson is het natuurlijk nét effe wat slechter gesteld met de persoonlijke hygiëne van de deelnemers. Kandidate Liza Sips deelt waar ze zelf tegenaan liep: “Drie maanden later heb ik opeens klachten.”

Net als op de camping

De actrice vertelt in haar Instagram Stories meer over de hygiëne tijdens haar deelname aan Expeditie. Daar kan ze kort maar krachtig over zijn: “Die was niet al te best.”

“Voor naar het toilet gaan heb je twee opties: in het water of op het land. In het water spreekt voor zich. Op het land betekent: héél ver weg lopen met een schop onder je arm (precies zo gênant als de wc-rol op de camping…) Daarna zo snel mogelijk de zee in!”

Haaruitval en huidklachten

Hoewel Lisa dacht ongeschonden terug te keren van het eiland, merkt ze nu toch wat haar- en huidklachten. “Nu, drie maanden later, heb ik ineens last van haaruitval. Gouden tips zijn dus welkom!”, deelt ze met haar followers.

“Waar ik achteraf ook best wel veel last van heb gehad is mijn huid. Je bent op een eiland, je bent de hele dag in de zon, met zout water, je gebruikt zonnebrand en je kunt ’s avonds je huid niet reinigen. Ik ben daar best wel gevoelig voor. Dus toen ik terugkwam, merkte ik ook echt wel dat mijn huid herstel nodig had. Ik ben toen weer volle bak make-up gaan gebruiken, daar moest mijn huid ook wel weer een beetje aan wennen.”

Schone tanden en gladde benen

Alledaagse dingen als je gezicht wassen zit er dus zéker niet in tijdens het eilandavontuur, maar ook tandenpoetsen kon niet elke dag, vertelt Liza. “De tandenborstel mocht ook niet mee! Dus om de dag ‘poetsen’ met wat houtskool op je vinger. Vonden wij prettig, maar over hoe goed het – wel of niet – voor je tanden is, zijn de meningen verdeeld.”

En gladde benen? Daar hield de actrice van tevoren rekening mee. “Ook een scheermesje mocht natuurlijk absoluut niet mee, dus vooraf even langs de waxsalon.” Aha!

Bron: Instagram Liza Sips | Beeld: Jasper Suyk

Laatste nieuws

Zie ook