Yes: deze langverwachte film over Marilyn Monroe staat nú op Netflix

Maar je kunt 'm misschien beter niet met je ouders kijken...

Lees ook

Bij de naam Marilyn Monroe denken we misschien aan famous blonde lokken, opwaaiende jurken en een hoop glitter and glamour, maar in werkelijkheid ging het leven van het icoon niet over rozen. In de nieuwe film Blonde op Netflix krijgen we het tragische levensverhaal van de actrice te zien. Maarre, schokkende gebeurtenissen zijn niet de enige redenen waarom dit een 16-plus-film is.

Blonde

“Dit fictieve portret van Marilyn Monroe geeft een gedurfd nieuw beeld van het tumultueuze privéleven van de Hollywoodlegende en de prijs die ze voor haar roem betaalde”, zo vat Neftlix de film zelf samen. De hoofdrol wordt gespeeld door Ana de Armas en de film werd geregisseerd door Andrew Dominik. Die noemt Netflix ‘dapper’ dat ze met hem in zee wilden gaan. “Netflix heeft mijn versie van de film ondersteund, meer kan je niet vragen. Blonde is de enige film die ik heb gemaakt waar ik niets hoefde aan te passen”, vertelt de regisseur aan Deadline. De film is misschien niet helemaal gebaseerd op harde feiten, maar wel op een boek dat over Norma Jeane a.k.a. Marilyn Monroe werd geschreven. “Ik wilde niet per se accuraat of zelfs fair zijn, maar haar emotionele waarheid vertellen”, aldus Dominik.

16+

Een familiefilm is het in ieder geval niet. Naar verluidt gaat Ana de Armas regelmatig uit de kleren in de film, wat ze in een interview ‘moeilijk om te doen’ noemde. “Ik weet dat Dominik deze vrouw en haar verhaal diep respecteert. We vertrouwden elkaar, wisten dat we iets groters deden dan ons … umm … oncomfortabel voelen … bij die scènes … die zo moeilijk zijn om te doen”, vertelt de actrice.

Lange zit

Houd de popcorn en andere televisiesnacks in de aanslag, want met Blonde ben je wel even zoet. De gloednieuwe Marilyn Monroe-film duurt namelijk bijna drie uur lang. De eerste reviews zijn nog niet heel lovend, maar er is maar een manier om erachter te komen wat jij ervan denkt, toch?

Bron: Deadline, RTL Nieuws, Filmnieuws, NRC | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook