Laura Ponticorvo blikt terug op emotioneel moment

'Gaan we dat risico nemen?'

Lees ook

Iets meer dan een jaar geleden beviel Laura Ponticorvo van haar dochter Giulia. Dat ging echter niet zonder slag of stoot; de kleine meid werd te vroeg geboren door complicaties van Laura’s zwangerschapsvergiftiging en daarom moest Giulia nog een tijdje in het ziekenhuis blijven. Op 26 september vorig jaar mocht kleine Giulia dan eindelijk met haar kersverse ouders mee naar huis. Laura blikte daarom gisteren terug op die bijzondere dag van een jaar geleden.

Onwerkelijk

“Je was al bijna een maandje oud en deze dag voelt nog steeds zo onwerkelijk, het voelt gek genoeg als het hele begin van ons avontuur samen”, schrijft Laura bij een reeks foto’s van dochter Giulia. Op de foto’s van de eerste dagen van Giulia is te zien dat ze ontzettend klein is en er dus goed op haar gelet moest worden in het ziekenhuis.

Overlevingsmodus

Begin september 2021 werd de influencer met spoed in het ziekenhuis opgenomen vanwege een heftige zwangerschapsvergiftiging. Hoewel ze haar plannen voor het einde van haar zwangerschap in duigen zag vallen, stond de gezondheid van haar kindje natuurlijk voorop: “Het allerbelangrijkste is dat ons baby’tje gezond ter wereld komt strakjes en dat ik hier ook goed uit ga komen”, vertelde ze destijds aan RTL. De zwangerschap kreeg echter nog een nare twist toen de kleine Giulia veel te vroeg werd geboren. Dat viel Laura zwaar, legde ze toen uit: “Het ging toen niet goed met mij. Je bent dan zelf in een soort herstelfase, maar ik belandde in een soort overlevingsmodus.”

Risico

De dancing queen blikt nu terug op het moment dat zij en haar man Ryan de beslissing maakten om Giulia mee naar huis te nemen. “Mocht je dan nu echt mee naar huis? Was je echt sterk genoeg? Sondevoeding eruit? Ja? Gaan we dat risico nemen?”, deelt Laura de dilemma’s waar ze voor stond. “Volmondig zei je lieve papa twee minuten voor vertrek uit het ziekenhuis, JA!!”

Veilig plekje

De influencer vertelt hoe het was om het gezichtje van haar dochter te zien zonder het plakkertje van de sondevoeding die ze al die tijd nodig had gehad. “Een bijzonder trots en emotioneel moment. Nooit meer alleen slapen, geen piepjes horen van jezelf en andere baby’tjes, maar gewoon rust in je eigen veilige plekje.” Laura legt uit dat ze vanaf dat moment een hele hoop in te halen hadden en dat ook direct hebben gedaan.

Laura is enorm dankbaar voor het hoe is gelopen. “Bizar maar vandaag ben ik toch extra emotioneel omdat ik nu naar je kijk één jaar later en je bent al zo’n ondernemend meisje met zoveel karakter. Tranen van geluk 🍀.” Awh!

Bron: Instagram @lauraponticorvo | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook