Olcay over ambities: ‘Daar mag best wat balans in komen’

'Ik besef nu dat er méér is', vertelt Olcay over haar dromen.

Olcay Gulsen is back! Ze is met haar nieuwe programma Heb Ik Wat Van Je Aan? wekelijks op tv te zien, en dat betekent ook een terugkeer naar haar roots: lekker bezig zijn met mode. In haar eigen woorden: ‘Een perfecte match!’

Back in fashion

Olcay heeft natuurlijk de nodige ervaring in de modewereld. Toen ze werd gevraagd voor Heb Ik Wat Van Je Aan? hoefde ze dan ook niet lang na te denken. “Ik werd gevraagd voor Heb Ik Wat Van Je Aan? en dacht: dit is een combinatie van het tv-werk dat ik al tien jaar doe en mijn oude vak; het klonk als een perfecte match.”

Speciaal voor Grazia poseert Olcay dan ook in drie outfits door jonge ontwerptalenten Rosalie BoonstraFares Moses en Justin Knoop. Alle drie deden ze mee aan het programma Heb Ik Wat Van Je Aan? en mochten nu dus de presentatrice in een dromerige outfit hijsen.

Ambities

Ook was Olcay wel weer toe aan een luchtiger entertainment-programma. “Ik merk dat ik het op dit moment heel leuk vind om wat meer entertainmentprogramma’s te maken, zoals Heb Ik Wat Van Je Aan? Ik heb de laatste tijd best wat serieuze dingen gemaakt over onderwerpen als huiselijk geweld en stalking. Heel belangrijk, maar ik merk na zo’n draaiperiode dat het vrij donker in mijn hoofd is.”

Ze vertelt: “Toen ik klaar was met Fatale Liefde en Gestalkt had ik een mini-depressie, omdat ik zo werd meegesleurd in de heftige verhalen van de slachtoffers. In een programma als Heb Ik Wat Van Je Aan? zie je echt de creatiekant, terwijl het andere allemaal vernieling is. Er was zo weinig licht en daar mag wel wat meer balans in komen.”

Familie

Ook tussen werk en privé heeft de presentatrice en onderneemster een balans gevonden die meer bij haar past. “Ambitieus zal ik altijd blijven, ik vind het fijn om succesvol te zijn. Maar ik besef nu dat er méér is”, deelt ze.

“Ik kan echt een geluksgevoel hebben als ik met mijn moeder en mijn zusjes op vakantie ga. Het leven is best kort, er kan zomaar iets met een van ons gebeuren. Familie en liefde zijn zo belangrijk, daar wil ik heel bewust tijd voor maken.” You go!

Dit artikel is afkomstig van een interview met Olcay uit de nieuwste Grazia. Ze vertelt hierin ook over haar ondernemerschap, relatie met Ruud de Wild, kinderwens, plastische chirurgie, haar feminisme en kijk op juice kanalen. Vanaf woensdag 31 augustus in de winkels!

Interview: Jill Waas | Designer: Rosalie Boonstra | Fotografie: Martijn Senders

Laatste nieuws