Olcay Gulsen over relatie: ‘Ik ben op mijn gelukkigst’

"Wij maken nooit ruzie, we lachen alleen maar."

Ze is helemaal back in fashion met haar nieuwe modeprogramma Heb Ik Wat Van Je Aan?. In gesprek met Grazia vertelt multi-talent Olcay Gulsen meer over haar liefde voor de modewereld, haar relatie met Ruud de Wild, en haar dromen en ambities.

Rust

Als ondernemer vond Olcay het bijzonder moeilijk om stil te zitten, maar dat gaat haar nu een stuk beter af. “Ik heb veel meer balans”, vertelt ze in ons gesprek. “Ik heb bijvoorbeeld de hele maand augustus vrij gehouden, dat had ik tien jaar geleden nooit gedaan. En tuurlijk komen er dan alsnog leuke klussen voorbij, maar ik heb gezegd: ‘Nee sorry, ik heb met Ruud de afspraak gemaakt dat we vakantie nemen.'” – en zo geschiedde.

“Ik kan wel zeggen dat ik op dit moment op mijn gelukkigst ben. Toen ik jonger was, had ik nog mijn onzekerheden en keek ik altijd naar de dingen die ik niet had. Nu zie ik juist hoe dankbaar ik mag zijn voor de dingen die ik wél heb.”

Moederschap

Ook vragen we haar of mensen inmiddels zijn gestopt met vragen naar haar eigen kinderwens. “Mensen zeggen juist dingen als: ‘Nu kan het nog.’ Ze hebben zoiets van: het zou zo leuk zijn als jij en Ruud nog een baby krijgen. Maar ik wil dat helemaal niet; Ruud is drieënvijftig en ik ben tweeënveertig, laat ons met rust!” Got it!

Ook voelt Olcay zich niet direct een stiefmoeder voor de kinderen van Ruud, legt ze uit. “Nee, ze hebben hun eigen vader en moeder. Ik heb tegen ze gezegd: ‘Als er iets is, mag je altijd bij mij komen’, maar ik ben op geen enkele manier een moeder, voor niemand. Ik wil me ook helemaal niet met dat soort dingen bemoeien, ik ben meer degene die zorgt dat het thuis allemaal harmonieus verloopt. Omdat ik zelf nooit de behoefte heb gehad om kinderen te krijgen, trek ik ook wel mijn grens. Ik breng graag tijd met ze door, maar ik vind het bijvoorbeeld niet leuk om naar De Efteling te gaan, dus dat doe ik dan ook niet.”

Relatie

En de relatie met Ruud is nog altijd going strong. “Ik denk dat we elkaar in de tijd dat Ruud veertig en ik negenentwintig was de tent uit hadden gevochten. Maar nu hebben we een soort volwassenheid in onze relatie”, deelt Olcay.

Ook blikt ze kort terug op een minder fijne periode van hun relatie: “En tuurlijk, we hebben ook een heel zware periode gehad toen Ruud ziek werd, maar ook daarin was humor altijd leading. Dat vind ik zo fijn, wij maken nooit ruzie, we lachen alleen maar.”

Dit artikel is afkomstig van een interview met Olcay uit de nieuwste Grazia. Ze vertelt hierin ook over haar ondernemerschap, juice-kanalen, plastische chirurgie, haar feminisme en haar tv-werk. Vanaf woensdag 31 augustus in de winkels!

Interview: Jill Waas | Designer: Rosalie Boonstra | Fotografie: Martijn Senders

Laatste nieuws