Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Deze te gekke woontrends mag je niet missen in 2022

Wij zetten de mooiste trends voor je op een rij!

woontrends 2022

Stiekem zijn we al aan het kijken wat de woontrends voor 2022 gaan worden. Voordat je het weet, is het jaar immers voorbij en geloof ons: er zijn heel wat fijne items en stunning trends die ook in jouw interieur goed zouden staan. Wat dacht je bijvoorbeeld van design houten eettafels? Of van een retro 90's look? Let’s go.

Combineer design en hout in je eetkamer

Als er een woontrend in 2022 is waar we heel blij van worden dan is het wel de combinatie van hout en design. In de laatste jaren zien we sowieso veel natuurlijke materialen in huis. Zo is hout een tijdloos materiaal waar je eigenlijk altijd wel wat mee kunt. In 2022 wordt divers soort hout gebruikt voor design meubels waaronder design houten eettafels. Dit soort robuuste tafels in je eet- of woonkamer zijn een echte eyecatcher waar je met goed onderhoud écht jaren aan kunt tafelen. Dat wordt avond na avond met vriendinnen borrelen en eten! Een design houten eettafel staat tof met velours of teddy stoelen in natuurlijke tinten en past ook goed met zwarte of witte kleuren. Extra tip: kleed de design eettafel mooi aan voor een lekker avondje eten. Denk aan bronzen of gouden bestek, kleurrijke schalen en (kunst)plantjes op tafel.

Teddy stof in huis

Teddy stoelen? Jazeker! Steeds vaker zien we complete meubelstukken gemaakt van teddystof en oh, wat worden we daar blij van. Teddy ziet er niet alleen fantastisch en knus uit – het is ook nog eens een heerlijke warme en zachte stof waar je huid blij van gaat worden. Waar we teddy stof eerder voornamelijk in fashion zagen, kun je er vanaf deze winter compleet mee uitpakken. En geloof ons: niets is hierbij te gek. Er zijn bijvoorbeeld fauteuils en eetkamerstoelen te koop in teddystof. Wil je echter voor the full package gaan dan is het aan te raden om een complete bank van teddystof aan te schaffen? Leg er een zachte plaid op inclusief een paar kussens en je hebt een echte comfy en knuffelbaar zithoekje. Meubels van teddy stof passen goed in verschillende soorten interieur. Het is bijvoorbeeld een goede match met een landelijk interieur, maar het past ook goed bij een strakke inrichting of een retro vibe in huis.

Retro jaren 90

Totaal wat anders dan design houten eettafels en teddy stoelen en banken is de volgende woontrend: retro en urban uit de jaren 90. Deze opvallende woontrend is niet weg te denken uit diverse interieurs dit jaar. Wanneer we aan de jaren 90 denken, denken we aan felle kleuren, neonlichten, beton en staal als basismateriaal en het gebruik van velours en notenhout. Als je deze items op de juiste manier met elkaar combineert, heb je een prachtig geheel dat zo uit de jaren 90 had kunnen komen. Kleurentrends voor het interieur in 2022 zijn hierbij heel divers. Waar we teddy en houten eettafels juist het liefst combineren met natuurlijke en warme tinten zoals terracotta en olijfgroen gaan we binnen deze trend voor zwart en wit, okergeel en zelfs blauw en groen. Totaal iets anders dus, maar heel eerlijk: net zo leuk! Voor welke woontrend ga jij?