Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Eerst update van Joost Klein sinds het Songfestival-drama: 'Radeloos en verdrietig'

Volgens zijn advocaat ontkent Joost dat hij een strafbaar feit heeft gepleegd. 

joost

Je moet haast wel onder een steen geleefd hebben, wil je het niet hebben meegekregen: de shocking diskwalificatie van Joost Klein bij het Eurovisiesongfestival. Vlak voor de finale werd besloten dat hij niet meer mocht meedoen, vanwege een 'incident' dat achter de schermen zou zijn gebeurd. Inmiddels wordt steeds meer duidelijk over de situatie, en ook de advocaat van Joost laat nu van zich horen.

Diskwalificatie

Heel Europa was in rep en roer toen afgelopen weekend ineens aangekondigd werd dat Joost Klein gediskwalificeerd werd van het songfestival. Het verhaal ging dat hij een medewerker bedreigd zou hebben, en na uitgebreid politieonderzoek werd besloten dat hij niet meer aan de wedstrijd mocht deelnemen. Maar of die straf nou echt terecht was? Daar heeft een groot deel van de songfestival-fans zo hun vraagtekens bij.

Enorm verdrietig

De advocaat van Joost, Jan-Åke Fält, laat aan het Zweedse SVT nu weten dat de zanger enorm verdrietig is. Volgens hem is de hele situatie behoorlijk opgeblazen. "Hij voelt zich natuurlijk volledig radeloos door alles wat er is gebeurd. En terecht, want het is volledig uit zijn verband gerukt. Natuurlijk is hij verdrietig dat hij daardoor niet mocht meedoen aan het songfestival."

Ook geeft Fält aan dat er absoluut geen sprake is geweest van bedreiging. Joost zou enkel de camera van een fotograaf hebben weggeduwd, nadat hij tot twee keer toe vroeg of ze wilde stoppen met filmen.

Niet vervolgd

Het politieonderzoek loopt nog volgens de advocaat. "We hebben het dossier ontvangen en kunnen nu zelf nog getuigen aandragen voor verhoor. Of we dat doen, moet ik met mijn cliënt bespreken”, zegt hij.

Wel is er inmiddels een voorlopige procesdatum vastgesteld voor begin juni. "Maar het is nog allerminst zeker dat hij ook daadwerkelijk moet voorkomen”, zegt Fält. "Hij is niet officieel aangeklaagd. Die beslissing moet het Openbaar Ministerie nog nemen als het onderzoek volledig is afgerond. Ik weet zeker dat als de politie goed onderzoek doet, hij niet zal worden vervolgd.” Fingers crossed dat het allemaal toch nog goed afloopt!

Showbizz
  • AD
  • NL Beeld