AYTO’s Irene over deelname: ‘Zit hier wel een match van mij tussen?’

Irene doet een boekje open over haar deelname in gesprek met Grazia.

Lees ook

In Are You The One? gaan tien single mannen en tien single vrouwen op zoek naar de ware en worden ze al vóór hun intrede in de villa door wetenschappelijke experts aan elkaar gekoppeld. Op het eiland proberen ze door middel van verschillende opdrachten te achterhalen wie voor hen the one zou moeten zijn. Aan Grazia vertelt de knappe Irene: wist zij meteen wie haar perfecte match zou zijn?

Eerste indrukken

Nadat haar vorige relatie op de klippen liep, besloot Irene dat het tijd was voor een nieuw avontuur. Are You The One? kwam op haar pad en dit leek de fitness-goeroe een uitgelezen kans om zichzelf weer van de markt te halen. Of ze daar uiteindelijk in is geslaagd? Dat leek er aan het begin niet op, zo vertelt ze.

“Aan het begin dacht ik: zit hier wel een match van mij tussen?”, begint Irene. “Ik wist dus niet meteen wie mijn match zou kunnen zijn, maar ik besefte me ook snel dat je iemand echt moet leren kennen om te ontdekken of het je match is.” Ze vergelijkt het met het dagelijks leven. “In het dagelijks leven trek je natuurlijk mannen aan – en stap je op mannen af – die misschien iets meer in jouw genre zitten. En nu beland je in een villa vol met mannen waar je in het echte leven nooit op af zou stappen. Je gaat hier toch een beetje uit je comfortzone“, legt ze uit. “Ik had even te tijd nodig om te ontdekken.”

Verschillende energieën

Qua uiterlijk wist Irene dus niet zeker of er wel een match voor haar bij zat. “Maar dan ga je een beetje kijken naar je eigen 'genre'. Ik train (fitness) bijvoorbeeld heel veel, dus ik dacht misschien moet ik daar juist naar gaan kijken bij de mannen. Zo deed ik het aan het begin”, verklaart ze.

De 24-jarige beauty legt uit dat ze in het begin de kat uit de boom wilde kijken. Helemaal omdat je als kandidaat voordat het programma begint, eerst nog een paar dagen in quarantaine moet. “Je mentale gesteldheid is daarom al anders”, legt Irene uit. “Dan kom je de villa binnen en zie je ineens twintig verschillende kandidaten met twintig verschillende energieën.” Kortom, even flink wennen dus. “Normaal ben ik heel sociaal en vaak op de voorgrond te vinden, maar in de villa had je te maken met zoveel sterke energieën, dat ik me toch even moest terugtrekken. Ik dacht: wow, wat komt er allemaal op me af'”, sluit ze af.

Spijt

Al met al heeft de influencer absoluut geen spijt gehad van haar deelname. “Het is echt een hele toffe en unieke ervaring geweest. Echt een once in a lifetime.” Wij zijn benieuwd naar de rest van de afleveringen!

Beeld: MTV @Mark van Engelen

Laatste nieuws

Zie ook