Dit is het verhaal achter het viral TikTok-liedje ‘Waking Up in the Morning’

'Waking up in the morning, thinking about so many things...'

Als jij regelmatig een middagje of avond op TikTok spendeert, komt de tekst 'Waking up in the morning, thinking about so many things' je ongetwijfeld bekend voor. Maarre, waar komt dat liedje eigenlijk vandaan?

TikTok-trend

Er gaat geen dag op TikTok voorbij dat je het liedje Waking Up in the Morning niét hoort. Sinds TikTok-gebruiker Amir Yass het audiofragment in januari op de app plaatste, is het door meer dan 270 miljoen (!) mensen gebruikt. Veel mensen gebruiken het liedje om een awkward moment uit het verleden uit te lichten en om hun eigen pijn weg te lachen. Zo blikt TikTokker Elizabeth terug op het gênante moment dat ze dacht dat de ober haar een knuffel wilde geven, terwijl hij gewoon een kaars van tafel wilde pakken.

Zelfs celebrities als Will Smith hebben meegedaan met deze hilarische trend. “Ik denk aan die keer dat ik dacht dat het een goed idee was om in mijn eentje een St. Patrick's Day-video op te nemen in een hotelkamer”, schrijft hij bij een video van hem, volledig gekleed in het groen mét een rokje aan, dansend in – jawel – een hotelkamer.

Treurig verhaal

Hoewel de TikTok-trend echt hilarisch is, is de oorsprong van het liedje best wel treurig. Het is namelijk een zelfgeschreven liedje van de toen tienjarige Gia Giudice. Gia is de oudste dochter van Real Housewives of New Jersey-ster Teresa Giudice. Destijds ging ze door een moeilijke periode heen. Haar ouders waren namelijk constant aan het ruziën met haar oom en tante, en dit had de nodige gevolgen voor de kleine Gia.

Op het verjaardagsfeestje van haar zusje besloot Gia haar zelfgeschreven nummer voor te dragen aan haar familie. “Waking up in the morning, thinking about so many things. I just wish things would get better. I'm trying to get rid of them, but nothing seems to stay the same“, zingt een snikkende Gia in een aflevering van RHONJ. Het nummer raakte een gevoelige snaar bij haar oom, die zelf ook moest huilen. “Dat was moeilijk”, zei hij destijds. “Gia is verdrietig. Ze weet wat er aan de hand is. Ze is verdrietig, net als dat ik verdrietig ben. Hopelijk doet dit iedereen het een en ander beseffen.”

Tien jaar later

Fast forward tien jaar later en anno 2021 gaat de 'Sad Song' helemaal viral op TikTok. Dat is ook de zangeres van het nummer niet ontgaan. “Veel vrienden sms'ten me dat Will Smith mijn liedje gebruikte. Toen ik het zag, kon ik het niet geloven”, vertelt Gia aan E! News. “Ik hou van Will Smith en ik vond het heel cool dat hij dat gedaan had. Misschien doe ik nu wel een van zijn nummers.” You go, Gia!

Bekijk hieronder de originele TikTok en twee van onze favoriete video's.

@amiryassofficial

This iconic RHONJ @giagiudicexx scene is perfect for Trump to hear leaving office 😂 #biden2020 #fyp #fypシ#neeyyxxtt #xyzbca #trending #dumptrump

♬ original sound – Amir Yass

@willsmith

I’m a triple threat: I’m an actor, rapper, and whatever this is.

♬ original sound – Amir Yass

@elizabethao037

By far the most embarrassing moment of my life! #QuickerPickerRapper #fyp

♬ original sound – Amir Yass

Bron: E! News | Beeld: iStock, Elena Gonzalez Hontoria | Video: TikTok

Laatste nieuws