Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Statisch haar? Met deze TikTok-hack ben je er in een paar seconden van af

Zo simpel kan het zijn.

Princess Diaries

In de winter hoeven we onze lokken maar eventjes te borstelen, of ze zijn al een grote, statische mess. Heb jij inmiddels al talloze trucjes geprobeerd om hiervan af te komen? Dan snappen we dat je met je handen in het haar zit. Maar don't worry, met deze TikTok-hack is je statische coupe in een paar seconden verdwenen.

Statisch haar

Niets is zo vervelend als statische lokken in de winter. Je haar wil niet meer in model zitten en werkt de hele dag tegen. Uit frustratie draag je het dan maar weer in een staart of knot, zodat je er ‘van af bent’. Gelukkig blijkt er een veel simpelere manier te zijn om van je statische haar af te komen.

TikTok-gebruiker @snconroy deelt een video op het platform, waarin ze haar statische kapsel in een paar seconden transformeert naar gladde lokken. Het geheim? Droogtrommeldoekjes. Yes, really.

TikTok-hack

Ja, je leest het goed. De doekjes die je normaal in de droger gooit om je was lekker te laten ruiken, doen wonderen voor je haar. Het is eigenlijk heel simpel. Laat je haar naar beneden hangen en pak het bij elkaar in een staart. Houd het haar met één hand vast en pak in de andere hand een droogtrommeldoekje. Wrijf met het doekje over de staart, begin bij je handen naar de punten. Et voilà… Weg statische lokken!

@quintymirjam##aanhechten met @snconroy doeii statisch haar 😳 ##hairhack ##statichair♬ origineel geluid - quintymirjam

De video waarin deze lifehack wordt uitgelegd is inmiddels al ruim twee miljoen keer bekeken op TikTok. En voor iedereen die niet gelooft dat het zó simpel kan zijn: er zijn meerdere TikTokkers die zelf de proef op de som hebben genomen en het resultaat op hun eigen account delen. En wat blijkt? It really works! Dus wanneer jij weer eens last hebt van statisch haar, is deze truc absoluut het proberen waard.

Beeld: Princess Diaries | Video: TikTok

Misschien ook voor jou:
Dit is volgens kappers de grootste fout die je kunt maken in de kappersstoel
Beauty
  • Princess Diaries
  • TikTok