Fred van Leer blikt terug op uitlekken privévideo: ‘Ik was helemaal de weg kwijt’

"Ik wilde alleen maar dood."

Lees ook

Nadat er in november 2020 een privévideo van Fred van Leer werd verspreid, zakte de grond onder zijn voeten weg. De presentator ging er door deze gebeurtenis bijna aan onderdoor en belandde uiteindelijk in het ziekenhuis. In gesprek met LINDA. blikt Fred terug op deze heftige periode.

Helemaal de weg kwijt

Het uitlekken van de video kwam voor Fred als donderslag bij heldere hemel. De presentator werd naar eigen zeggen bestookt met appjes van bekenden, aangezien de video enorm snel werd verspreid. “Als onbekenden zoiets zien is al niet leuk, maar als vrienden en collega's je dan gaan appen, dan zie je ineens vóór je wie dat filmpje allemaal heeft zitten bekijken. Dat is zo vernederend”, vertelt Fred in LINDA.

In paniek wist Fred een goede vriendin te bellen. Tijdens dit gesprek sloeg de presentator alleen maar wartaal uit, waarna zijn vriendin besloot de politie te bellen. De presentator legt uit dat hij zo'n dertig keer riep dat hij er een einde aan wilde maken. “Ik wilde gewoon dood. Ik heb dertig keer geroepen: 'Ik wil dood, ik wil dood, ik wil dood' (…) Ik was helemaal de weg kwijt.”

Psychose

Gelukkig liep het voor de presentator uiteindelijk goed af. Hoewel hij wel in het ziekenhuis belandde, kon de presentator uiteindelijk vrij snel weer naar huis. Als Fred terugkijkt naar het moment waarin hij in totale paniek verkeerde, dan weet hij het bijna zeker: hij zat in een psychose.

Hoewel de presentator het momenteel goed maakt, heeft hij voor een lange tijd last gehad van naweeën. Achter de verspreider van het filmpje gaat hij niet meer aan. Zijn manager Connie hielp Fred bij het maken van deze keuze. Zij vroeg hem vlak na het incident of Fred voor zijn geluk of zijn gelijk wilde kiezen. Fred maakte de keuze om voor zijn geluk te kiezen.

Bron: LINDA. | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook