Monica Geuze nam drastisch besluit na diefstal

"Veiligheid staat nooit gelijk aan mooie spullen."

Lees ook

Nadat Monica Geuze slachtoffer werd van diefstal en inbraak besloot ze het roer om te gooien: “Je wilt jezelf nooit onveilig voelen.”

Inbraak en beroving

In de podcast Geuze & Gorgels vertelt Monica openhartig aan vriend en collega Kaj Gorgels welke impact de inbraak bij haar thuis en een eerdere beroving hebben gehad.

“Ik ben een aantal jaren geleden beroofd. Ik probeerde altijd doelen te stellen aan bepaalde items die ik wilde kopen, dus ik heb toen ooit bedacht: 'Als ik zoveel abonnees heb op YouTube, ga ik een Rolex kopen'. Vervolgens had ik dat horloge misschien een jaar en toen ben ik ervan beroofd. Daarna dacht ik: 'Ik ga dit nooit meer doen'.”

Onveilig gevoel

Monica besloot het kopen van dure items voortaan te laten. “Je wilt jezelf niet onveilig voelen, dat staat nooit gelijk aan mooie spullen hebben. Neem dan maar alles van me af, maar ik wil me in ieder geval niet meer onveilig voelen.”

Dit grote besluit ging Monica niet makkelijk af. Langzaam maar zeker gaf de presentatrice weer toe aan haar behoefte om mooie items te kopen. Totdat er opnieuw bij haar thuis werd ingebroken.

“Laatst is er weer een poging tot inbraak geweest bij mij thuis. Toen heb ik gewoon al mijn designertassen verkocht. Ik vind het het gewoon niet waard.”

De drastische beslissing om zelf haar spullen de deur uit te doen, maakte ze toen ze na het telefoontje over de inbraak thuiskwam en zag dat er niets was meegenomen. “Ik dacht, weet je wat? Ik ga het nu allemaal wegdoen, want dan kan ook niemand het van je afnemen.”

Monica is sinds de eerste diefstal nog altijd op haar hoede. “Ik denk dat het drie jaar geleden was, maar ik heb er nog steeds last van. Nog steeds als ik uit de auto stap ben ik bang om in het donker naar de deur te lopen. Wat is dat het waard?”

Bron: Geuze & Gorgels | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook