Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Monica Geuze geeft duidelijkheid over inbraak

"Ik kreeg echt een hartverzakking."

Monica Geuze

Terwijl Monica Geuze vorige week genoot van een heerlijke staycation in eigen land, probeerden inbrekers het huis van de influencer binnen te treden. De YouTuber geeft in haar nieuwste vlog een uitgebreide uitleg over de inbraak.

Staycation

Monica en lover Robbert waren in eerste instantie van plan te vertrekken naar het zonnige Curaçao. Helaas gooide corona roet in het eten, dus besloten de twee te genieten van een staycation in Amsterdam. Echter, deze mini-vakantie was maar van korte duur. "Wij hebben in de afgelopen twaalf uur behoorlijk wat meegemaakt", begint Monica in haar vlog.

Ze legt vervolgens uit dat zij en Robbert heerlijk lagen te slapen in het hotel, maar wakker werden van een telefoontje. "Rond vijf uur ging de telefoon van het hotel (...) ik zag de tijd en dacht: 'Dit is niet goed'. Ik kreeg echt een hartverzakking."

Politie

Robbert vertelt vervolgens dat er contact was opgenomen vanuit de politie in Vinkeveen (de plek waar Monica woont, red.) "De buurman had gebeld, omdat hij geluiden had gehoord en inbraaksporen had gezien." Monica en Robbert kregen te horen dat de inbrekers een uur binnen waren geweest. "Ik dacht echt dat mijn hele huis overhoop zou liggen. Je voelt je zo machteloos."

Al gauw gingen de twee in de auto naar het huis van Monica. Hier bleek dat de hele deur kapot was gemaakt, en daardoor ook niet meer openging. "Alles was helemaal kapot", legt ze uit.

Geen gestolen spullen

Toen de twee uiteindelijk naar binnen konden, bleek dat de dieven geen buit hadden gemaakt. "Ik kon niks vinden. Het was wel een beetje een bende, maar dat kon jij ook zelf geweest zijn", grapt Robbert. Aangezien Monica haar spullen voor Curaçao al had gepakt, was het huis inderdaad niet heel netjes, geeft ze lachend toe.

Monica vertelt dat er wel camerabeelden zijn. "De politie heeft ons supergoed geholpen. Er zijn sporen opgenomen en het raam en de deur worden gemaakt." Ondanks dat er geen spullen gestolen zijn, heeft Monica een drastisch besluit genomen. "Alles wat interessant zou kunnen zijn, is hier niet meer. Het is me gewoon niet waard."

Al met al is Monica ontzettend opgelucht dat er niemand in huis is geweest op het moment van de poging tot inbraak. "Uiteindelijk, nu ik het kan relativeren, ben ik wel opgelucht."

Misschien ook voor jou:
Monica Geuze slachtoffer van inbraak
Showbizz
  • BrunoPress
  • YouTube (Monica Geuze)