Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Koning Willem-Alexander doet boekje open over thuisonderwijs prinsessen

"Ze missen hun vriendjes en vriendinnetjes."

Willem Alexander prinsessen

Al wekenlang moeten de middelbare scholieren in Nederland thuis aan de bak. Ook prinsessen Amalia, Ariane en Alexia volgen hun vakken vanuit huis. Enne, dat valt volgens koning Willem-Alexander niet altijd mee.

Weinig motivatie

Afgelopen donderdag bracht Willem-Alexander een bezoekje aan het Haagse Montaigne Lyceum. Daar keek hij mee met een praktijkles biologie en een les wiskunde voor eindexamenleerlingen – twee situaties waarin het nog wel is toegestaan om onderwijs op locatie te geven.

Scholiere Leann Paauwe was ook aanwezig en vroeg de koning hoe de prinsessen het thuisonderwijs ervan afbrengen. “Het gaat gelukkig heel goed, maar je merkt wel dat de motivatie weg is”, begon de koning.

Steeds lastiger

Ook de prinsessen zijn – net als de rest van Nederland – coronamoe en vinden het lastig om gefocust te blijven. “Het wordt gewoon steeds lastiger om de energie op te brengen", legt Willem-Alexander uit. "En ze missen het heel erg om gewoon weer op school te zijn, ze missen hun vriendinnetjes en vriendjes.”

Voor prinses Amalia ligt het wel een beetje anders. Zij is haar middelbare school aan het afronden, en mag hierom vanwege haar examens wel naar school. “De oudste zit ‘s middags wel op school, want die heeft eindexamen. Maar voor de rest is het echt hopelijk zo snel mogelijk weer terug naar school.” Aha!

Misschien ook voor jou:
Valentijnsactie: 5x Grazia voor maar €15!
Showbizz
  • Tips en Weetjes
  • RVD (Wesley de Wit)