Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Antoon: ‘Dat ik deze hobby mijn werk kan noemen is een droom die uitkomt’

Ook doet de zanger en producer een boekje open over zijn muzikale bucketlist. 

Antoon

Antoon is nog maar 22 jaar lentes jong en heeft nu al een carrière waar je ‘u’ tegen zegt. De zanger en producer scoort hit na hit, heeft onlangs een gloednieuwe EP uitgebracht én heeft deze week voor de tweede keer een eigen show in de Ziggo Dome aangekondigd. Enne, precies dit is wat hij hoopt de rest van zijn leven te kunnen blijven doen.

Carrière

We kunnen wel stellen dat Antoon keihard aan de weg timmert. Hij heeft al talloze hits op zijn eigen naam staan, maar maakt ook muziek voor andere artiesten. Zo zit hij onder meer achter de hit Satisfyer van Roxy Dekker. Onlangs bracht hij een gloednieuwe EP, genaamd Gezichten, uit, hij staat op de grootste festivals van het land en als klap op de vuurpijl heeft Antoon deze week aangekondigd dat hij volgend jaar weer een eigen show in de Ziggo Dome gaat doen. Wij vroegen ons daarom af wat er nog op zijn muzikale bucketlist staat.

Samenwerken in het buitenland

"Ik zou het heel tof vinden om in het buitenland iets voor een andere artiest te maken”, zegt Antoon als we met hem bellen. “Dat doe ik ook in Nederland. Voor andere artiesten liedjes schrijven vind ik heel leuk, en dat zou ik ook heel tof vinden om voor iemand in het buitenland te doen. Maar dat moet ook net landen”, zegt hij realistisch.

"Wat ik zo leuk vind aan muziek maken, is dat het niet zoveel uitmaakt waar en voor wie je het doet, qua stijl en op wat voor plek. Het kan dus ook in het buitenland", legt hij uit. "Ik weet niet of Antoon zelf internationaal moet gaan, maar het lijkt me wel heel tof om een keer iets in het Engels voor iemand te maken", stelt hij. "Ik ben nu op de Nederlandse markt gericht en ik heb dat gewoon nog nooit gedaan. Daar ben ik zeker mee bezig en dat is dus ook zeker een doel voor de komende tijd." Sounds good!

Van hobby naar werk 

Verder wil Antoon zich de komende tijd vooral focussen op de komende Ziggo Dome-show en nieuwe muziek die eraan komt. “Ik hoop ik dat ik dit voor de rest van mijn leven kan doen”, besluit hij. “Dat ik nu deze hobby mijn werk kan noemen is een droom die uitkomt en de grootste zegen die ik elke dag heb. Dan denk ik: jeetje, wat bizar dat dit gewoon mijn werk is", aldus Antoon. "Ik zou het echt megavet vinden als ik dit voor de rest van mijn leven kan doen en dus elke dag mijn hobby kan uitoefenen.” Wij gokken dat dat helemaal goed gaat komen!

Showbizz
  • Antoon