Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Marnix moedigde Marvin aan om weer contact te zoeken met Ferdi: ‘Mijn zegen had hij’ 

Op het moment dat de heren stopten met daten, had Marnix al lang gezien dat er tussen Marvin en Ferdi wél een romantische klik was.

Marnix moedigde Marvin aan om weer contact te zoeken met Ferdi

Van the fireworks tussen Prince Charmings Marnix en Marvin stonden ook wij een beetje in vuur en vlam. De chemie tussen de heren was niet te ontkennen en toch zijn het nu Ferdi en Marvin die samen zijn. Of Marnix daar niet een beetje bitter van werd? Absoluut niet, zo verzekert hij Grazia.

Geen gekoesterde wrok

Een ander zou met een ietwat zure nasmaak toekijken hoe de jongen die hij eerder datete zo snel gelukkig is met een ander, maar niet de positieve en goedlachse Marnix. Dat Ferdi van boyfriend material promoveerde naar de daadwerkelijke boyfriend, vindt hij alleen maar leuk.

“Tijdens de reünie-aflevering zie je dat ik hartstikke blij voor hen ben”, vertelt Marnix wanneer we met hem bellen. Sterker nog, toen hij en Marvin besloten niet verder te daten, was Marnix degene die Prince Charming aanmoedigde om weer contact te zoeken met de Groningse Ferdi.

“Op de laatste dag dat Marvin en ik nog aan het daten waren, hebben Marvin, Ferdi en ik met z’n drieën gegeten. Eigenlijk was dat best bijzonder, maar dat gingen we gewoon doen. Op dat moment merkte ik al dat ik er wat doorheen zat en toen ik Marvin en Ferdi samen zag, dacht ik: dáár zit wel wat.”

Aanmoediging

In een openhartig gesprek sprak Marnix uit hoe hij zich voelde. Hij en Marvin kwamen samen tot de conclusie dat het beter was om een punt achter hun romance te zetten. “Ik kon Marvin niet bieden wat hij zocht en hij verdiende beter dan dat. En het was misschien veel te vroeg om het Marvin te zeggen, want we lieten beiden een traantje, maar toen vertelde ik al dat ik het helemaal zou snappen als hij voor Ferdi zou gaan. Tussen hen zat gewoon wat. Ik zei: ‘Jullie passen supergoed bij elkaar en mijn zegen heb je. Ik zal je alleen maar supporten’.”

Op dat moment was het voor Marvin nog wel wat te vroeg. “Toen zei hij tegen mij: ‘Wat moet ik daar nu mee?’”, herinnert Marnix zich. Toch duurde het niet heel lang tot Marvin Ferdi weer opzocht.

En zo hecht als de drie heren eerder waren, zo hecht bleven ze ook. “Ze hebben mij er vanaf moment één bij betrokken”, vertelt Marnix. “Ze vertelden me dat ze aan het daten waren en ik hoorde dat ze kerst samen zouden vieren, dus dan weet je ook wel dat het om een blijvertje gaat. Maar natuurlijk was het ook wel gek.”

Schuldgevoel

Marnix kan alleen maar blij zijn met deze uitkomst. Nadat de 27-jarige aangaf niet verder te willen daten met Marvin, ging hij gebukt onder een schuldgevoel. “Ik voelde me zo schuldig. Marvin heeft voor mij elf andere jongens laten gaan en nu kon ik me niet aan hem binden, daar voelde ik me zo lullig over. Ik begon me af te vragen of ik misschien een intern spelletje had gespeeld, maar dat was niet het geval, want ik kan niet eens acteren. Het was écht geweest. Ik ervoer daardoor een innerlijk conflict. Wat had ik anders moeten doen? Had ik moeten zeggen: ik vind je heel leuk, maar kies niet voor mij? Dat is ook niet realistisch.”

Van een schuldgevoel naar Marvin toe is gelukkig geen sprake meer. “Dat verdween zodra ik wist dat het zo goed ging tussen Marvin en Ferdi”, lacht Marnix. “Ik ben heel trots op het programma. Het is classy gebleven en daar is liefde uitgekomen.”

Marnix, Marvin en Ferdi aan tafel bij Rick Brandsteder tijdens de reünie-aflevering van Prince Charming

Daten

Zelf daten doet Marnix momenteel niet. “En zeker niet op Grindr”, grapt hij over de roddel die een week geleden de ronde deed. Bovendien benadrukt de Amsterdammer dat hij het fijn vindt om het even rustig aan te doen. “Ik had wel veel gevoel voor Marvin. Het voelde als een soort mini-relatie die is mislukt. Ik voel me daar oké bij, maar ik vind het belangrijk om dat eerst een plekje te geven.”

Het betekent overigens niet dat hij zich momenteel niet openstelt voor de liefde. “Ik ga niet actief op zoek, maar als het gebeurt, dan gebeurt het.” Ook geeft Marnix aan dat hij wel hoopt dat hij in de toekomst zíjn prins tegenkomt. “Ik zou het fijn vinden als ik op een gegeven moment ook iets moois kan opbouwen met iemand.”

Misschien ook voor jou:
Marnix over de breuk met Marvin: ’Voor een relatie waren we gewoon te verschillend’