Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Prince Charmings Alastair over vertrek: ‘Ik had zélf de keus gemaakt om te gaan’ 

Zo zit het dus.

Prince Charmings Alastair over vertrek: ‘Ik had zélf de keus gemaakt om te gaan’ 

Een romance zit er tussen Prince Charmings Alastair en Marvin niet in. In de laatste aflevering van de show zien we dat de wegen van de heren zich scheiden, omdat van beide kanten er geen klik bleek te zijn. Daarnaast had Alastair zelf ook al bij de productie aangegeven dat hij zijn stropdas wilde inleveren, zo vertelt hij aan Grazia.

Geen romantische gevoelens

Al na het etentje voor birthday boy Marnix besloot Alastair dat hij de Italiaanse villa wilde verlaten, zo legt hij uit wanneer wij hem spreken. “Marvin nam mij tijdens het etentje apart en vroeg aan mij: ‘Wat vind je nu echt van me?’ Ik kon daar niet positief op reageren, niet zoals de andere jongens die hem echt geweldig vonden.”

Voor Alastair werd op dat moment veel duidelijk. “Ik vond het niet meer oprecht als ik zou blijven”, legt hij uit. “Dat is niet eerlijk naar de andere kandidaten toe. En omdat ik Marvin geen bevestigend antwoord kon geven, zou ik ook niet eerlijk overkomen op tv.”

Openhartige gesprekken

Alastair gaf vervolgens bij de productie aan dat hij tijdens de volgende ceremonie naar huis wilde. Aan zijn wens werd gehoor gegeven en er volgde een middag met veel gesprekken om de keuze van Alastair duidelijk te maken voor de kijker. “Ik had een interviewsessie waarin aan mij wordt gevraagd waarom ik deze beslissing heb genomen, waar ik dan wel naar op zoek was en wat Marvin dan miste.”

Daarnaast lichtte Alastair ook zijn beste vriend in de villa in over zijn keuze. “Ik had diezelfde middag met Diggie nog een heel gesprek waarin ik mijn keuze aan hem uitleg. Ik vertelde hem dat ik mijn das wilde inleveren, omdat ik geen overlap met Marvin zag.”

Ceremonie

Voor de kijker bleven deze gesprekken echter uit. “Tijdens de ceremonie werd ik natuurlijk als eerste naar voren geroepen. Die deal had ik ook met de productie, zodat ik mijn zegje kon doen en mijn das kon inleveren. Misschien leek het nu alsof het alleen vanuit Marvin kwam, maar ik had die beslissing dus zelf ook al voor de ceremonie gemaakt."

Van zijn openhartige gesprek met Dignum kreeg de kijker ook niets mee, maar dat is niet iets waar Alastair mee zit. “Ik vind het op zich netjes gedaan”, aldus Alastair, “maar hierdoor miste misschien mijn uitleg op de keuze om te vertrekken.”

Toch snapt Alastair wel waarom de makers deze keus maakten. “Marvin is natuurlijk de prins en hij is geweldig, elke kandidaat wil voor hem vechten. Dat ik zelf koos om weg te gaan, dat past dan niet binnen het verhaal. Maar het is alsnog wel duidelijk dat er wat speciaals aan de hand was, want ik werd tijdens de ceremonie als eerste naar voren geroepen.”

Misschien ook voor jou:
Prince Charmings Marvin openhartig over coming out: ‘Ik werd uitgescholden, opgewacht en geduwd’
Showbizz
  • Videoland