Trend du moment: Afghaanse jassen

Deze trend gaat way back.

Lees ook

We horen je denken: 'Een Afghaanse jas?!'. Deze jas dankt zijn naam aan de vermoedelijk eerste dragers en werd way back een heuse trend. Enne, anno 2020 dragen we 'm weer.

Afghaanse jas

De Afghaanse jas is jas met (nu) nepbontstukken aan zowel de mouwen als de kraag. Deze jas werd destijds veel gedragen door de bandleden van The Beatles en werd al gauw een heuse trend. Maar dat is niet alles. Actrice Kate Hudson speelde de rol van Penny Lane in de filmklassieker Almost Famous. Penny droeg om de haverklap deze extravagante jas – niet zo gek dat dit fashion item dan ook vaak een Penny Lane-jacket wordt genoemd.

Hoe dan ook: een item met flink wat achtergrondinformatie. En of je het nu wil of niet, de trend maakt een heuse comeback. Zo werd de jas tijdens Fashion Week meermaals gespot, maar verschijnt-ie ook op Instagram steeds vaker in onze tijdlijn.

Influencers

Menig influencer heeft inmiddels een traditionele Afghaanse jas in zijn of haar garderobe hangen. En dan hebben we het niet alleen over de classic variant. De jas komt naar voren in allerlei verschillende kleuren en formaten. Zo rockt topmodel Bella Hadid 'm in het kort en draagt influencer Megan Ellaby de jas in een lange panterprint variant.

We zijn dit seizoen allesbehalve bang voor het combineren van verschillende prints. Dus, ook voor het combineren van deze jas geldt: wees niet te voorzichtig. Kies voor een prachtige Afghaanse jas met een print én voor een lekker gekleurd stukje bont – fake bont, uiteraard.

Kun je wel een portie inspiratie gebruiken? Wij zetten de mooiste looks voor je op een rij.

Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook