Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Miley Cyrus openhartig over tegenslag: 'Ik ging de fout in'

De zangeres had het moeilijk tijdens de pandemie.

Miley Cyrus

In 2019 zwoer Miley Cyrus alcohol en drugs volledig af. Een moedig besluit, maar helaas niet altijd even makkelijk. Vooral tijdens de coronacrisis ging dit de zangeres niet goed af. In een interview met Apple Music vertelt ze openhartig over haar verslaving en haar terugslag.

Terugval

"Ik wil hier heel eerlijk over zijn", begint Miley haar verhaal. "Net zoals veel anderen, ben ik tijdens de pandemie toch weer begonnen. Ik zou hier nooit gaan zitten en beweren dat ik nuchter ben gebleven terwijl dat niet zo is. Ik had een terugval, maar ben nu weer twee weken nuchter."

De Midnight Sky-zangeres gaat niet bij de pakken neerzitten. "Ik heb het gevoel dat ik die terugval heb geaccepteerd." Ze vertelt dat ze zich niet op haar terugval wil richten, maar juist naar de toekomst wil kijken. "Een van de dingen die ik geleerd heb, is: 'Don't get furious, get curious.' Word dus niet boos op jezelf, maar vraag jezelf af: 'Wat is er gebeurd?'"

Verdovende middelen

Wat is er dan precies gebeurd? "Ik ging de fout in, omdat ik dingen niet goed in moderation kan doen", vertelt Miley. Daarbij benadrukt ze dat ze niets tegen alcohol en drugs heeft. "Iedereen moet doen wat het beste is voor zichzelf."

Voor de zangeres is dat wél afscheid nemen van de verdovende middelen. "Ik heb geen probleem met alcohol, maar ik heb een probleem met de besluiten die ik neem als ik een bepaalde grens over ga", vertelt ze.

27 Club

Wat voor Miley de beslissende factor was om afscheid te nemen van drugs en alcohol, is de beruchte 27 Club. Iconen als Kurt Cobain en Amy Winehouse overleden op 27-jarige leeftijd aan een overdosis. "27 was voor mij echt een jaar dat ik mezelf echt moest beschermen", vertelt het popicoon. "We zijn zoveel iconen verloren op die leeftijd. Dat is zo'n doorslaggevende levensfase."

Voor Miley was het duidelijk: "Of je gaat door naar het volgende hoofdstuk in je leven, of dit is het voor je. Ik heb het gevoel dat veel van die artiesten hun eigen kracht, energie en macht niet aankonden. Ik heb die energie ook, no matter what. Daar ben ik mee geboren."

Misschien ook voor jou:
Zien: Miley Cyrus laat weinig aan de verbeelding over met pikant kiekje
Showbizz
  • Brunopress, Instagram