Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Fred van Leer openhartig over verslaving

Oei...

Fred van Leer openhartig over verslaving

Fred van Leer gaat door een moeilijke periode. De stylist ligt momenteel in het ziekenhuis vanwege een ernstige infectie aan zijn schouder, maar dat is niet het enige probleem waar hij op dit moment mee moet dealen. De presentator vertelt namelijk verslaafd te zijn aan slaappillen.

Slaapproblemen

In een interview met &C vertelt Fred dat hij slecht slaapt, mede doordat hij lijdt aan tinnitus: een nare piep in je oren.

"Ik ben sowieso een slechte slaper, maar door die piep (tinnitus, red.) is het echt een hel. De dokter zegt ook: je kunt beter verslaafd zijn aan die pillen en in slaap vallen dan helemaal niet slapen", vertelt hij.

Lees ook: Grote droom Fred van Leer komt uit

Verslaving

Fred kan daarentegen wel van andere verslavende middelen afblijven. "Ik heb ooit een half pilletje genomen en toen zag ik ze al vliegen, dus nee, dank je."

Wél bekent hij dat hij oog in oog heeft gestaan met de gevolgen van een verslaving."Bij een vriend hebben we een interventie moeten ­houden omdat al zijn tanden op een gegeven moment los in zijn mond zaten door het snuiven", vertelt hij.

"Doordat ik op jonge leeftijd alles al gezien had, heb ik nooit aan drugs gedaan. Ik zag vaste gasten helemaal out gaan op zaterdagavond. Als ik dan een week later vroeg waar iemand was, kreeg ik te horen dat ­diegene was overleden. Overdosis", aldus Fred.

Bron: NU.nl | Beeld: BSR