Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Persconferentie: kabinet komt morgen waarschijnlijk met aanscherping maatregelen

Het kabinet overweegt onder andere musea, bioscopen en theaters twee weken te sluiten.

persconferentie

Deze week krijgen we mogelijk aangescherpte maatregelen tegen het coronavirus. Daarover heeft het kabinet zondag overlegd.

Aanscherping

Het aantal besmettingen zakte de laatste dagen weer onder de tienduizend, maar een versoepeling van de maatregelen lijkt er vooralsnog niet in te zitten. Deze week kunnen we juist een aanscherping van de gedeeltelijke lockdown verwachten, zo zeggen Haagse bronnen.

Daarover waren de bewinsdlieden zondag flink in discussie. Morgen, in een nieuwe persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge, zal duidelijk worden wat het kabinet heeft besloten.

Verwachte maatregelen

Een van de nieuwe maatregelen zou kunnen zijn om musea, bioscopen, theaters, bibliotheken en pretparken vanaf donderdag voor twee weken te sluiten. Daarnaast wordt het maximumaantal mensen dat samen op straat mag zijn verlaagd van vier naar twee.

Nu het wintersportseizoen weer voor de deur staat, krijgen we hoogstwaarschijnlijk te maken met negatieve reisadviezen voor het buitenland. Het dringende advies van het Outbreak Management Team (OMT) is om tijdens de kerstvakantie thuis te blijven en niet de pistes op te zoeken.

Maandag en dinsdag, voor de persconferentie, wordt gekeken of de daling van het aantal coronabesmettingen nog doorzet.

Misschien ook voor jou:
Coronavirus of een 'gewone' verkoudheid? Zo merk je het verschil
Lifestyle
  • NOS
  • Persconferentie