Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Oops: Hugo de Jonge werd tijdens de persconferentie 2 keer gebeld

Maar wie was deze geheimzinnige beller eigenlijk?

Hugo de Jonge

Gisteravond kregen we tijdens de persconferentie allesbehalve positief nieuws te horen. Een gezellige boel was het dus niet, al moesten we stiekem behoorlijk lachen om de anonieme beller van Hugo de Jonge. Hij werd namelijk niet één, maar twee keer gebeld tijdens de persconferentie, en dat leverde nieuwsgierige reacties van kijkers op. Want wie hing er toch steeds aan de lijn bij de minister?

'Ik word gebeld'

Tijdens het uitleggen van de nieuwe coronamaatregelen werd minister Hugo maar liefst twee keer gebeld. “Ik word gebeld”, zei hij lachend tegen Mark Rutte. “Het zal niet iemand zijn die erg met mij meeleeft met: ‘wat zou De Jonge aan het doen zijn vanavond?'”, stelde hij. Wie er precies aan de lijn hing, wilde de Jonge helaas niet kwijt.

Hilarische reacties

Rutte probeerde de beller in kwestie al bij de tweede belpoging te raden. “Het is ook een heel vasthoudend iemand”, zei de premier. “Wopke?”, grapte Rutte. Daarmee doelt hij uiteraard op demissionair minister Wopke Hoekstra. Of het echt om Wopke ging, weten we helaas niet. Hart van Nederland speculeert echter in de rondte en gokt dat het misschien ook wel Hugo’s moeder zou kunnen zijn die vragen had over de boosterprik. Of was het toch zijn vrouw die zich afvroeg waar hij nou bleef? Op Twitter barst het in ieder geval van de reacties waarin mensen raden wie de mysterieuze beller nou precies was.

Nieuwe maatregelen

Wie de mysterieuze beller precies was, dat weten we niet. Wel weten we dat (helaas) de huidige coronamaatregelen verlengd worden tot 14 januari. Dat betekent dat de avondlockdown in elk geval tot halverwege januari blijft gelden. Horeca en niet-essentiële winkels sluiten om 17.00 uur de deuren en ook sporten na die tijd is geen mogelijkheid meer. Steunpakketten voor ondernemers die door de maatregelen worden getroffen worden ook verlengd. Daarnaast blijft de mondkapjesplicht gelden in zowel OV als in publieke ruimtes. Ook gaan de basisschoolkinderen per 20 december vervroegd met kerstvakantie.

Omikronvariant

Met de komst van de omikronvariant dalen de bezettingscijfers en besmettingscijfers helaas niet hard genoeg, waarschuwt het kabinet. Daarom wordt de boostercampagne versneld. Maar Rutte en De Jonge lieten weten dat ze mogelijk nog voor 14 januari opnieuw moeten ingrijpen. “We maken ons serieuze zorgen”, zei De Jonge over de omikronvariant.

“Het kan best zijn dat er eerder al een nieuw weegmoment komt, want er is reden tot zorg”, liet ook Rutte weten. Het Outbreak Management Team (OMT) komt eind deze week met nieuwe adviezen. Mogelijk worden er dan volgende week al meer maatregelen aangekondigd. “In deze kerstperiode is dat natuurlijk niet de blijde boodschap waar je op hoopt”, zei Rutte hierover.

Showbizz
  • Tips en Weetjes
  • BrunoPress