Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

'Horeca dicht, geen alcoholverkoop na 20.00 uur': kabinet komt met nieuwe maatregelen

Deze maatregelen kunnen we vanavond tijdens de persconferentie verwachten.

maatregelen

Om 19.00 uur vanavond zullen premier Mark Rutte en minister Hugo De Jonge de aangescherpte coronamaatregelen bekendmaken in een persconferentie. Volgens verschillende bronnen zijn dit de aanscherpingen die we kunnen verwachten.

Horeca en alcohol

Er is een grote kans dat de horeca opnieuw volledig gesloten wordt, zo melden bronnen aan de politieke redactie van RTL Nieuws. Minstens twee weken lang moeten eet- en drinkgelegenheden hun deuren weer sluiten.

Om te voorkomen dat grote groepen het thuis té gezellig maken, wordt het vanaf 20.00 uur verboden om alcohol te verkopen in winkels, zowel fysieke winkels als webshops. Deze maatregel moet voorkomen dat mensen zelf (grote) feesten organiseren na sluiting van de horeca.

Blijf (alleen) thuis

Voor heel Nederland gaat het advies gelden om zoveel mogelijk thuis te blijven en contacten te beperken. Nogmaals wordt ons op het hart gedrukt om thuis te werken indien mogelijk. Ook luidt het advies om alleen noodzakelijke reizen te maken.

Buiten én binnen mag je met maximaal vier andere mensen afspreken. Over de hele dag mag je thuis maximaal drie mensen ontvangen. Zijn er ‘s middags drie bezoekers geweest, dan is het niet de bedoeling om ‘s avonds nogmaals drie personen te ontvangen. In overige binnenruimtes geldt nog steeds dat maximaal 30 mensen tegelijk binnen mogen zijn, ditmaal zonder uitzonderingen.

Sporten

De professionele sport gaat door, maar de amateursport krijgt wel te maken met beperkingen. Zo mogen volwassenen waarschijnlijk niet meer sporten in teamverband. Sportscholen blijven nog wel geopend.

Het kabinet zal waarschijnlijk benadrukken dat deze aangescherpte maatregelen in ieder geval twee weken gelden. Mocht het aantal besmettingen dan alsnog niet (voldoende) dalen, dan is de volgende stap volgens ingewijden een nieuwe lockdown.

Misschien ook voor jou:
Volgers uiten kritiek op Eloise van Oranje en Robbert Rodenburg
Lifestyle
  • Tips en Weetjes
  • NOS persconferentie