Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Op déze plekken geldt dringend advies tot het dragen van mondkapjes

Het kabinet maakte dit dringende advies gisteravond bekend.

Mondkapjes

Het is geen verplichting, maar een dringend advies: het dragen van mondkapjes in openbare binnenruimtes. Dat maakte premier Mark Rutte gisteren bekend tijdens het coronadebat in de Tweede kamer.

Dringend advies

Wel of geen mondkapjesplicht? Deze vraag hield veel Nederlanders de afgelopen dagen bezig. Na de persconferentie van afgelopen maandag was er namelijk weinig duidelijkheid.

Tijdens het coronadebat ging de kogel door de kerk en richtte premier Rutte zich tot alle Nederlanders: “Het kabinet adviseert dringend om in publieke binnenruimtes een niet-medisch mond- en neusmasker te gebruiken.” De premier benadrukt dat het om een advies gaat, niet om een plicht.

Veel vragen

Het kabinet gaat dit advies de komende dagen verder uitwerken. Rutte begrijpt namelijk dat er alsnog veel vragen zullen ontstaan.

“Die gaan wij proberen de komende dagen zo goed mogelijk allemaal op een rijtje te zetten. Maar de hoofdregel is: zet binnen een mond- en neusmasker op. In het café, restaurant, de winkel, een overheidsgebouw, parkeergarage, station. Als u gaat zitten, kunt u het afzetten.’’

Publieke binnenruimtes

Het mondkapjes-advies geldt in alle openbare binnenruimtes, zoals:

- Winkels, musea, gemeentehuizen, stations, vliegvelden, parkeergarages, benzinestations etc.
- Restaurants, cafés, theaters en concertzalen, met uitzondering van mensen op een zitplaats.
- Bij de uitvoering van contactberoepen, zowel voor de dienstverlener als de klant.

Het advies gaat nog niet gelden in het primair of voorgezet onderwijs. Aanstaande vrijdag, 2 oktober om 18.00 uur wordt het precieze advies en de definities van publieke binnenruimtes bekendgemaakt. Good to know!

Nog op zoek naar fashionable mondkapjes die je outfit afmaken? Kies net als Maisie Williams voor de variant van ISKO Vital™, die zij droeg bij haar – nu al – iconische Dior outfit. Love it!

Misschien ook voor jou:
Ook dít symptoom kan een teken zijn dat je het coronavirus hebt opgelopen
Lifestyle
  • Tips en Weetjes
  • BrunoPress