Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dít neveneffect van het coronavirus is nog niet eerder voorgekomen

Autsj...

Dít neveneffect van het coronavirus is nog niet eerder voorgekomen

Dat het coronavirus ernstige gevolgen kan hebben was al een tijd bekend. Echter heeft een coronapatiënt in Frankrijk een ander gevolg ondervonden, namelijk: vier uur lang een pijnlijke erectie.

Erectie

De oorzaak van deze erectie zouden bloedstolsels zijn, iets wat ondercoronapatiënten veel voorkomt. Met name in de longen. Maar dat de bloedstolsels tot een urenlange erectie leiden, was nog niet eerder voorgekomen.

Artsen hebben hebben de situatie opgetekend in The American Journal of Emergency Medicine. Hiermee hopen ze dat andere collega's een soortgelijke situatie hebben meegemaakt. Volgens arts Myriam Lamamri wijst alles erop dat de erectie ook een van de gevolgen is van het virus.

Lees ook: Wetenschappers onthullen mogelijk nieuw effectief middel tegen coronavirus

Symptomen

"Hoewel de argumenten die wijzen op een causaal verband tussen COVID-19 en priapisme (een langdurige erectie zonder seksuele opgewondenheid, red.) in ons geval erg sterk zijn, zouden rapportages van andere gevallen het bewijs versterken."

De man (62) lag al enige tijd in het ziekenhuis en werd behandeld voor het virus. Hij had de bekende symptomen als koorts en ademhalingsproblemen. Echter ging het opeens slechter met de man en werd hij verplaatst naar de intensive care. Toen kwamen de artsen erachter dat de man een erectie had die erg lang duurde.

De erectie heeft uiteindelijk vier uur geduurd en daarbij waren duidelijke bloedstolsels zichtbaar, die door middel van een ingreep zijn verwijderd.

Bron: De Telegraaf I Beeld: iStock